'Werken en leren als combinatie wordt een onderdeel van de bedrijfscultuur'

Carrosseriebranche maakt cultuuromslag met Excelleren.nu

17 september 2012

MKB Servicedesk sprak met Jan Meinsma van FOCWA.

Excelleren.nu is een project dat wordt geleid vanuit MKB-Nederland en veertien verschillende branche-organisaties. Wij vroegen verschillende brancheorganisaties: wat vinden jullie van Excelleren.nu? Deze keer Jan Meinsma, van de brancheorganisatie van ondernemers in het carrosseriebedrijf.

Vertel eens over de FOCWA?!

FOCWA, de Nederlandse vereniging van ondernemers in het carrosseriebedrijf, is een actieve ondernemersorganisatie met 2200 aangesloten ondernemers. Deze bedrijven houden zich voornamelijk bezig met het schadeherstel van auto's, bedrijfsvoertuigen, caravans, campers en motorfietsen en het bouwen van aanhangwagens en carrosserieën.

Wat vindt je branche van het starten van het project Excelleren.nu? "Een prima initiatief om de branche te ondersteunen bij de verandering en vernieuwing van de leercultuur."

Waarom is dit project van belang voor je branche? "Het werk wordt steeds kennisintensiever. Er wordt een beroep gedaan op andere competenties dan de traditionele beroepsvaardigheden. Dat vergt een cultuuromslag. Die kan mede door dit project worden bewerkstelligd."

Verwacht je veel animo vanuit de branche? En waarom? "Wij verwachten een behoorlijke animo vanuit de branche. Bedrijven onderkennen meer en meer dat de primaire vaardigheden niet meer volstaan om te kunnen aanhaken bij de professionalisering die in de branche gaande is."

Wat verwacht je van de uitkomst van het project? "Dat in de deelnemende bedrijven - en via best practises ook bij andere bedrijven in de branche - de combinatie werken en leren een bestendig onderdeel wordt van de bedrijfscultuur."

Heeft je nog een oproep aan je leden? "Doe mee, het is de kans om te leren hoe je als ondernemer ook in de toekomst blijvend kunt beschikken over gekwalificeerde vaklieden."

 Wil je meer weten over hoe de FOCWA jou verder kan helpen? Laat dan hier je gegevens achter.