Mobiliteitsvoucher 760 keer aangevraagd

Komt mijn bedrijf ook in aanmerking?

26 november 2012

De mobiliteitsvoucher, een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, wordt steeds populairder. De gratis mobiliteitsscan is inmiddels 760 keer aangevraagd. In verband met dit grote succes is de regeling verlengd tot 1 december 2011.

‘Een goede ontwikkeling’, zegt Kees van der Reijden van Agentschap NL, waar de voucher aangevraagd kan worden. ‘De ingezette stijgende lijn geeft goede hoop voor de toekomst van het programma.’

Budget verhoogd van 3 naar 5.5 miljoen

‘Het ministerie heeft het budget voor de mobiliteitsvouchers van € 3 miljoen verhoogd naar € 5,5 miljoen. Ook kan je langer een aanvraag indienen: tot 1 december 2011. 

Slimmer werken

De mobiliteitsvoucher is een soort tegoedbon waarmee je als ondernemer gratis een mobiliteitsadvies kunt krijgen. De voucher is bedoeld voor werkgevers met 25 tot 250 medewerkers die gratis willen laten onderzoeken hoe hun medewerkers slimmer kunnen reizen en werken.

Slimmer werken en reizen is:

  • reiskosten verminderen

  • productiviteit verhogen

  • parkeerproblematiek rond je bedrijf verkleinen

  • werk-privé balans van de medewerkers verbeteren

Twee soorten mobiliteitsvouchers

Ondernemers kunnen twee verschillende vouchers aanvragen.

  • Een tegoedbon ter waarde van € 1500 voor een scan op maat door een mobiliteitsadviseur.

  • Een tegoedbon ter waarde van maximaal € 4500 waarmee je de mobiliteitsadviseur betaalt die helpt bij het invoeren van de geadviseerde verbeteringen.

Hoe vraag ik een mobiliteitsvoucher aan?

Je kan de voucher hier aanvragen. Tot en met 1 december 2011 kun je een aanvraag indienen. De voucher is beperkt houdbaar. Voor een kleine voucher is dit drie maanden, een grote voucher is zes maanden geldig.

Auteur

redactie - Brigiet Bluiminck