Hoe reis je efficiënt en effectief?

De praktische kant van slim reizen
Mobiliteitsmanagement, uit onderzoek blijkt dat weinig mkb'ers het actief toepassen. Terwijl er veel winst te halen valt met dit principe: minder reistijd, minder kantoorruimte en digitale processen in plaats van papieren.
 
Slim reizen
Het Kennisinstituut Mobiliteitsmanagement heeft berekend dat files het bedrijfsleven rond de 3 miljard euro per jaar kosten. De oplossing? Het Nieuwe Werken, waarbij mensen en organisaties flexibeler omgaan met arbeidstijd en werkomgeving. Werknemers voelen zich prettiger en zijn productiever omdat ze privéleven en werk beter op elkaar kunnen afstemmen. Het milieu wordt gespaard omdat er minder gereisd en dus minder vervuild. Bovendien worden er nog eens kostenbesparingen gerealiseerd, omdat er minder kantoorruimte nodig is. Omdat je voor zakelijke reizen toch op pad moet, kun je dit beter zo effectief en efficiënt mogelijk doen. Met talloze voorzieningen op het gebied van mobiliteitspassen, (gedeeld) autovervoer, collectief bedrijfsvervoer en fiets/scootergebruik zijn de mogelijkheden legio.
 
Andere voordelen
De verkeersdrukte zorgt niet alleen dat veel tijd verloren gaat, maar beïnvloedt ook de werkkwaliteit, het werkplezier en het stressniveau. In het openbaar vervoer kun je goed doorwerken waardoor je reistijd opeens werktijd wordt. Dat scheelt een hoop extra uren. En onder bepaalde voorwaarden kun je gebruik op een aantal stations gebruik maken van een lounge met draadloos internet, vergaderzalen en een zelfbedieningsbar waar je een vergadering of presentatie kunt voorbereiden. En heb je een zakelijke mobiliteitspas, dan zijn alle losse reisdeclaraties verleden tijd want je krijgt maandelijks een overzichtelijke factuur.
 
Werken in openbaar vervoer: wat heb je nodig?
  • Mobiel breedband: een modem die je in de usb-poort van je laptop kunt steken. Hiermee heb je toegang tot alle online informatie, bedrijfsdocumenten of -applicaties en communicatietools. Bekijk per provider wat de maximale download en uploadsnelheden is. Inmiddels zijn al meer dan 100 intercity’s voorzien van internet.
  • Geen internetverbinding mogelijk? Sla je documenten vooraf op je laptop op.
  • Voor kleine zelfstandigen zonder systeembeheerder kan het handig zijn om online software te gebruiken. Zeker als je op afstand wilt samenwerken is cloud computing een uitkomst.
  • In principe is mobiel werken veilig, maar het vereist wel wat extra maatregelen. Let er op dat niemand kan meelezen als je in de trein aan het werk bent. Er zijn hiervoor speciale voorzetschermen te koop.
 

Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Reis jij al zakelijk met het openbaar vervoer?

De vooroordelen en voordelen van zakelijk reizen met de trein
Behoor jij tot de 4 tot 5 procent zzp’ers die voor zakelijke doeleinden voornamelijk met de trein reist? Of pak je de auto omdat je denkt dat dit...

Het nomadenbestaan van een zzp'er

Hoe haal je het beste uit je reizende leven?
Ongeveer driekwart van de zzp’ers werkt op de locatie van de klant. De overige 25 procent werkt thuis. De rest ‘zwerft’ rond om bijvoorbeeld andere...

Hoe bespaar je op zakelijk reizen?

Auto versus openbaar vervoer
Voor woon-werkverkeer of voor zakelijke bezoeken: als mkb-er, werknemer of zzp’er ben je regelmatig onderweg. Hierbij wordt de auto vaak boven het...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten