10 tips om een aantrekkelijk leerbedrijf te worden

Hoe haal je het beste uit je leerling?

17 september 2012

Hoe word je een aantrekkelijk leerbedrijf? En nog belangrijker: hoe haal je als leerbedrijf het beste uit je leerling(en)?

1. Zorg voor een veilige omgeving

Natuurlijk moet arbo-technisch alles in orde zijn. Je zorgt dat leerlingen de veiligheidintructies op de werkvloer kennen en naleven. En wijst ze erop dat ze geen gympen dragen als werkschoenen verplicht zijn. Maar de 'sociale' veiligheid moet ook kloppen. Vertel je medewerkers dat de nieuwe collega er vanaf de eerste dag bij hoort. En dat zij openstaan voor (simpele) vragen. Als je leerling lekker in zijn vel zit, komen zijn capaciteiten het beste tot bloei. Dat levert je het meeste op. Een leerling moet na drie maanden deels zelfstandig kunnen werken.

2. Spreek je verwachtingen uit

Plan van te voren een gesprek met je nieuwe leerling. Zorg dat de praktijkbegeleider daarbij aanschuift. Vraag de nieuwe leerling wat hij denkt te gaan doen. Wat hij wil leren. Wat zijn verwachtingen zijn. Spreek uit welke werkzaamheden hij zal kunnen doen. Spreek ook uit dat je hem een leerplek biedt, maar dat hij ook werkt in een bedrijf waar geld wordt verdiend.

3. Zorg voor goede ondersteuning

Binnen je bedrijf heb je een ervaren medewerker als praktijkbegeleider aangewezen. Hij moet:

- het leuk vinden om (jonge) mensen op te leiden,

- sociaal en flexibel zijn,

- goed kunnen communiceren,

- geduldig zijn,

- kennis kunnen over dragen

- op de hoogte zijn van de ontwikkelingen in zijn vakgebied.

4. Creëer een leercultuur

Bedenk dat je leerling niet direct alles weet en kan. Hij mag fouten maken. Zeg niet altijd hóe het moet, maar vraag hoe zij iets aan denken te gaan pakken. Laat ze taken uitproberen en ermee spelen.

5. Wees niet te kritisch op het gedrag

Ondernemers hebben soms een slecht beeld van de jeugd. Vaktechnisch zijn ze wel tevreden, maar over het gedrag ontstaan nog wel eens irritaties. Misschien vind je het niets dat jongeren soms een jointje roken, een oorbelletje dragen en op opgevoerde brommers rijden. Kijk eens in de spiegel. Vergeet niet dat je zelf ook jong bent geweest.

6. Communiceer duidelijk en regelmatig

Houd contact met de leerling. Zeg het als je dingen ziet of hoort die je niet tolereert. Maak afspraken over op tijd komen en ziek melden. Voor jongeren is het niet altijd vanzelfsprekend dat msn-en/bellen op de werkvloer niet kan.

7. Geef uitleg op vragen

Sommige ondernemers vinden de jongste generatie maar lastig. Omdat ze mondiger is. Geef leerlingen uitleg als je vindt dat ze een bepaalde klus (nog) niet mogen doen. Een leerling moppert misschien omdat hij een auto wil spuiten. Als je hem uitlegt dat hiermee hoge kosten gemoeid zijn, valt dat beter te accepteren.

8. Kweek betrokkenheid

Vraag leerlingen hoe ze tegen bepaalde dingen aankijken. Sta open voor nieuwe ideeën. Misschien hebben ze een goed idee. Zorg ook voor een wisselwerking tussen leerling en meester, of tussen leerling en directe collega's. Laat ze de schoolboeken eens bestuderen.

9. Meet het rendement

Registeer wat je leerling doet en produceert. Dat kan heel eenvoudig door het aantal gewerkte uren bij te houden en wat hij daarin afleverde. Als je interne opleding klopt, moet hij na drie maanden deels zelfstandig kunnen werken.

10. Geef verantwoordelijkheid.

Als je leerling langer meedraait, durf hem dan meer verantwoordelijkheid te geven. Dan wordt het pas echt leuk voor ze.

Auteur

redactie - Ellis Emeis