Auto laten staan betekent meer productiviteit

Aftrap 52 filevrije dagen op Week van de Ondernemer

23 augustus 2012

Ten minste één dag per week niet in de spits met de auto naar het werk reizen. Dàt is de boodschap van de campagne ‘52 filevrije dagen’ van MKB-Nederland en het Platform SlimWerkenSlimReizen.

Woensdag 18 april 2012, tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht, vond de aftrap  van de campagne plaats. Lodewijk de Waal, voorzitter Platform Slim Werken Slim Reizen en Leendert- Jan Visser, directeur van MKB-Nederland gaven het startsein van de campagne door met beursbezoekers de nieuw ontwikkelde scan Slim Werken Slim Reizen in te vullen.

Vervoersmiddelen

Nederland telt zo’n acht miljoen werkenden. De helft daarvan kan in potentie slim werken en reizen: op een ander tijdstip reizen, thuis of op een locatie onderweg werken, of andere vervoersmiddelen kiezen. Als werknemers de auto één dag in de week laten staan, levert dat veel op. Tijdwinst (minder vaststaan in de file en stijging van de productiviteit) en duurzaamheid zijn twee voor de hand liggende voordelen. Maar er is meer te behalen voor ondernemers. Zo kunnen ze efficiënter gebruik maken van hun bedrijfsruimtes,voelen werknemers zich fitter en kunnen deze hun werk en privé beter combineren. Dit maakt ondernemers tot een aantrekkelijker werkgever voor nieuwe medewerkers, maar ook voor huidig personeel. Het is bovendien goed voor het imago van de onderneming.

Reis- en werkgedrag

Met de scan Slim Werken Slim Reizen krijg je als ondernemer inzicht in het reis- en werkgedrag van personeel en waar winst te behalen valt. Webinars bieden een interactieve mogelijkheid ervaringen uit te wisselen met experts. Ook is er een boek in ontwikkeling: Eerste hulp bij slim werken slim reizen. 

Scheurkalender

Gemotiveerde ondernemers ontvangen in de campagnestand op de Week en tijdens de congressen een scheurkalender vol met tips, trucs, informatie en aanbiedingen om daadwerkelijk aan de slag te gaan. 

Meer weten?

Op de week van de ondernemer zijn speciale sessies waar je meer informatie krijgt. Ook tijdens Regionale Ondernemerscongressen later dit jaar is veel informatie verkrijgbaar. De campagnewebsite www.52filevrijedagen.nl biedt informatie, tips en ervaringsverhalen.