Alles mobiel tenzij...

Column | Wat zijn de voor- en nadelen van mobiel werken?

07 mei 2012

Als ik om me heen kijk zie ik alleen maar collega’s om me heen met laptops, smartphones en tablets. En weet je wat bijzonder is? Dat niemand het meer bijzonder vindt!

Om de vraag te kunnen beantwoorden hoe dat komt moet ik je even mee terugnemen in de tijd. Halverwege 2010 kwamen we erachter dat we ingedut raakten. Met een kleine veertig medewerkers waren we hard op weg eenheidsworsten te worden. Processen werden leading, er mocht alleen nog maar binnen de lijntjes gekleurd worden. Voor we het wisten werden we net een echt bedrijf!   Het roer om  Het roer ging rigoureus om. We besloten vanaf nu anders te gaan werken: geen vaste werktijden meer, procesvermindering in plaats van procesbeschrijving, inspirerende werkomgeving in plaats van gekaderde werkomgeving en… iedereen gaat mobiel werken tenzij het voor je functie niet wenselijk is. En zo kon het gebeuren dat nu iedereen een “Mobiel Werken gereedschapskist” onder zijn arm meeneemt naar kantoor, thuis of een andere werkplek (bijvoorbeeld bij een klant: aan te raden).   Wat zijn de voordelen?

  • Je bepaalt zelf waar je werkt, achter welk bureau. Je vaste bureau lever je in, maar je krijgt er daarvoor in de plaats tientallen terug. Alleen is geen enkel bureau “van jou”.

  • Je bent flexibeler bereikbaar. “Hij zit niet op z’n plek,” komt niet meer voor.

  • Je schuift makkelijker voor overleg bij andere collega’s aan omdat je je laptop of tablet meeneemt.

  • Clean desk: als ik aan het einde van de dag rondloop, zie ik alleen maar frisse opgeruimde bureaus. Dat is ook nog eens prettiger voor de schoonmaakploeg, waardoor de ruimtes frisser blijven.

  • Thuis “na werktijd” (what’s in a name?) klap je je laptop nog even open om de laatste presentatie te maken of mail te sturen.

  • Communicatie is sneller: ik hoef niet steeds af te spreken met mijn collega’s om ze te treffen; we bellen even (gratis) mobiel of chatten even op een iPad met Google Talk.

  • Je bent een aantrekkelijke(r) werkgever. Zeg nou zelf: als een kandidaat kan kiezen tussen een bedrijf waar hij alle mobiele middelen krijgt of een bedrijf waar hij op een vaste plek zit met steeds hetzelfde uitzicht, dan is het toch duidelijk waarvoor hij kiest?

Zijn er dan geen nadelen? Er zijn wel degelijk valkuilen:

  • Een mobiele gebruiker is nog geen mobiele werker. Laatst vertelde een relatie dat hij zijn schoonvader maar even geholpen had bij het instellen van diens iPad. Deze “moest” hij van zijn werkgever gaan gebruiken. Allerlei (mobiele) middelen je organisatie inslingeren, maar niet stilstaan bij de gebruiker: valse start!

  • Beheersbaarheid: Mobiel Werken staat vaak synoniem voor Controle Verliezen. Je kunt niet zomaar allerlei devices uitrollen zonder na te denken over hoe je het beheer daarvan aanpakt. Er is inmiddels ontzettend veel (betaalbare) software die dit keurig voor elkaar heeft.

  • Kosten: er zijn nog weinig cijfers bekend over wat Mobiel Werken nu oplevert. Een ROI is dus ook moeilijk te maken. Hierbij wil ik je als ondernemer aanspreken: toen je je onderneming begon, had je toen al een hele ROI klaar? Wist je toen wat alles ging kosten? Ben je niet meer dan eens uit de bocht gevlogen met je kosten? Veel gebeurt op onderbuik-gevoel. Daarnaast kan een gezonde, toekomstgerichte onderneming die investering best aan toch? Nou dan…

Durf jij de stap te wagen? Ik daag je graag uit om jezelf uit te dagen! Durf je Mobiel Werken te implementeren? Ik geloof erin dat je mensen creatiever en productiever worden. O ja, Eerste Hulp Bij Mobiel Werken: je weet me te vinden op Twitter, Facebook, Linkedin of reageer hieronder op deze preek.

Auteur

Nan van Grootel