Werknemers werken graag mee aan gezondheid

Gezondheidscheck, korting op sportschool en fietsplan gewenst bij personeel

11 september 2012

Een meerderheid van de werknemers staat positief tegenover een jaarlijkse gezondheidscheck, mits de resultaten niet zichtbaar zijn voor andere collega's. Dat blijkt uit de Issuemonitor Duurzame inzetbaarheid van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Jaarlijkse gezondheidscheck

39 procent van de werknemers staat open voor een jaarlijkse gezondheidscheck, 53 procent staat ervoor open mits de resultaten niet gedeeld worden met anderen. Slechts 9 procent is tegen een jaarlijkse gezondheidscheck

Burnout

Dat zo'n gezondheidscheck niet eens zo verkeerd zou zijn, blijkt wel als de werknemers gevraagd wordt naar hun gezondheid. Op dit moment ervaart 17 procent van de werknemers hun beroep als lichamelijk zwaar, 35 procent ervaart het als geestelijk zwaar. 17 procent als geestelijk én lichamelijk zwaar. 15 procent van de ondervraagden is bovendien weleens langer dan drie maanden uitgevallen en 3 procent denkt de komende vijf jaar uit te vallen vanwege een bijna-burnout, stress of een chronische ziekte. 

Sportschool en fietsplan

Naast meewerken aan een jaarlijkse gezondheidscheck, geven veel werknemers aan dat ze een kortingsregeling voor de sportschool ook zouden waarderen (30 procent) en voorstander zijn van een fietsplan (27 procent). Hiermee lijkt het onderwerp gezondheid zeker iets waar personeel zelf aan wil werken. 

Bron: Issuemonitor Duurzame inzetbaarheid van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid