File vermijden zorgt voor fitter personeel

Kostbare tijd beter besteed

30 december 2013

De auto laten staan, wat levert dat op? Meer dan genoeg. Niet alleen maken je medewerkers beter gebruik van hun kostbare tijd waardoor ze meer werk kunnen doen, ze worden er ook een stuk fitter en vooral blijer van.

Als werknemers de auto één dag in de week laten staan, winnen ze tijd doordat ze niet vaststaan in de file. Tijd die ze weer in het werk kunnen steken. Dat maakt je medewerkers ineens een stuk productiever. Ook voelen medewerkers zich fitter als ze op een andere manier naar het werk gaan.

Beter presteren

Ton Steenbergen, directeur van de BV’s Business Internet Support, Extra View Management en DNN | Software Engineers heeft 21 medewerkers in dienst die veel op detacheringsbasis werken. Zijn bedrijven zijn gevestigd in Noord-Brabant, zijn medewerkers wonen hier ook. Een deel van de opdrachten komt uit de Randstad. Daar zitten nogal wat kilometers tussen. Steenbergen nam de beslissing om zijn personeel gemiddeld één à twee dagen in de week thuis te laten werken. Het leverde hem medewerkers op die beter presteren.

Steenbergen: “Omdat mijn medewerkers voornamelijk binnen de bedrijfsmuren van klanten werken, was het wel zaak om juist hen te overtuigen van de voordelen om de medewerkers een paar dagen thuis te laten werken. Hier moest ik wel mijn best voor doen. Ze wilden er liever bovenop zitten. Nu zien ze wel in dat onze medewerkers dankzij het thuiswerken, minder vermoeid zijn op de dagen waarop ze wél naar de Randstad rijden. Daardoor presteren ze beter.”

Filewekker

Download de FileWekker! Deze app waarschuwt je automatisch wanneer de file voorbij is. Zodat jij je tot die tijd volledig op je werk kunt richten. Zo verspillen jij en je medewerkers geen kostbare tijd in de file.

Reiskosten besparen

Wil je meer weten hoe je medewerkers slimmer laat reizen én ben je nieuwsgierig hoeveel reiskosten je hiermee bespaart? Download het whitpaper 'Hoe laat ik mijn medewerkers slimmer en goedkoper reizen'. Hierin lees je dat Ton Steenbergen duizenden euro's bespaart door zijn personeel uit de file te halen.

E-book

Vergeet ook niet het e-book 'Eerste hulp bij Slim Werken Slim Reizen' te downloaden. Hierin komen diverse aspecten over slimmer werken en reizen aanbod. Wat weet jij bijvoorbeeld al over Het Nieuwe Werken, cloud computing en slim leiderschap? Lees het boek en ontdek hoe jij je onderneming klaarstoomt voor de toekomst.