Hoe stuur ik mijn vakantiekrachten aan?

Aandachtspunten bij werken met tijdelijke krachten

06 augustus 2012

Dit is dé periode waarin je vaste krachten op vakantie gaan. Om hun afwezigheid op te vangen, kun je vakantiekrachten inhuren. Hoe vind je goede mensen en hoe zorg je dat ze hun werk goed doen?

Regels vakantiedagen en vakantierooster

Volgens de regels omtrent vakantiedagen hebben je werknemers na een jaar werken, recht op minimaal vier keer het aantal dagen dat ze per week werken. Grote kans dat je vaste personeel die weken besteedt in deze zomerperiode. Ben je daar goed op voorbereid? Zijn de vakanties van je werknemers zo op elkaar afgestemd dat je zaak dagelijks bemand is? Dankzij een goed werkrooster heb je als het goed is een heldere vakantieplanning zonder onderbezetting. Maar soms is het lastig te voorkomen dat de vakanties van je vaste mensen (deels) overlappen. Vakantiekrachten kunnen dan uitkomst bieden.

Vakantiekrachten zoeken

De plek waar je geschikte vakantiekrachten vindt, is afhankelijk van de taak die je deze tijdelijke krachten wil geven. Voor praktisch werk zoals aardbeien plukken, afwassen of vakantiehuisjes schoonmaken, begin je je zoektocht via-via. Mogelijk kent een van je vrienden, medewerkers of familieleden iemand die een zomerbaantje zoekt en hard en snel kan werken. Met zo’n vakantiekracht weet je van tevoren wat je kunt verwachten en hoef je geen bemiddelingskosten te betalen.

Zoek je iemand voor bijvoorbeeld horeca- of telemarketingwerkzaamheden of heb je meerdere mensen nodig, dan is een (studenten)uitzendbureau of detacheringsbureau mogelijk meer geschikt. Dan kun je selecteren op niveau en bespaar je jezelf een zoektocht naar personeel. Nadeel is wel dat het je extra geld kost. Een andere optie: zelf een vacature plaatsen en daar duidelijk bij vermelden dat het om bepaalde tijd gaat.

Contract

Net zoals bij je vaste werknemers, moet je ook de afspraken met vakantiekrachten vastleggen in een arbeidscontract. Dit betekent dat een vakantiekracht ook vakantiedagen opbouwt en recht heeft op de voorzieningen en rechten uit de cao. Dus als deze vakantiekracht ziek is, moet je gewoon zijn uren doorbetalen zoals bij vaste medewerkers. Wil je dit voorkomen, kies dan voor een nul-urencontract of freelance contract.

Jongeren

Kies je ervoor om scholieren of jonge studenten in te huren? Let dan op dat je je aan de arbeidstijdenwet moet houden en je gebonden bent aan een minimumloon. Ook belangrijk: per leeftijdsgroep gelden restricties aan de werkzaamheden die een jongere mag uitvoeren. Download het document onderaan de pagina voor het minimumloon en de toegestane werkzaamheden per leeftijdsgroep.

Begeleiding

Gaat de vakantiekracht eenmaal aan de slag, zorg dan voor een goede begeleiding. Hij of zij kent het bedrijf nog niet. Maak samen meteen duidelijke afspraken en zorg voor een goede overdracht: Welke taken krijgt de vakantiekracht, hoe moet hij die uitvoeren en welke resultaten verwacht je van de tijdelijke kracht? Zorg dat hij of zij zeker in de beginperiode bij iemand terecht kan met vragen en dat je vaste werknemer een duidelijke werkbeschrijving voor de tijdelijke kracht achterlaat.