Op vakantie? Denk nu eens na over het reisgedrag van je werknemers

Hoe kan je personeel slimmer en goedkoper reizen?

09 augustus 2012

Lege treincoupés, filevrije snelwegen: in de vakantieperiode is het voor jou en je werknemers heerlijk en snel reizen naar het werk. Hoe houd je dat gevoel vast straks na de zomervakantie?

Fluitend over de A16, waar normaalgesproken zo'n 230.000 voertuigen per 24 uur rijden. In de vakantieperiode zijn jij en je werknemers ineens een stuk eerder op het werk dan normaal, waardoor er meer tijd is om te werken en dat ook met een minder gejaagd gevoel gebeurt. Dat wil je vasthouden, toch? Gebruik de vakantieperiode daarom om na te denken hoe jij en je werknemers ook ná de zomerperiode slim en snel kunnen reizen

Het Nieuwe Werken

Efficiënt reizen en werken vraagt om een bepaalde bedrijfscultuur en managementstijl. Bij slim werken en reizen horen begrippen als Het Nieuwe Werken, cloud computing en mobiliteitsanalyse. Heb jij weleens nagedacht over Het Nieuwe Werken? Je werknemers tijds- en plaatsonafhankelijk te laten werken, levert je veel voordelen op. Zo geeft het je werknemers meer werkplezier, maakt het hen meer betrokken bij je bedrijf, zorgt het voor een hogere productiviteit en voor minder reistijd.

Cloud computing

Laat je werknemers buiten spitsuren reizen en die uren thuis nuttig besteden door vanuit 'de cloud' te werken. Bij cloud computing maak je gebruik van software die draait op een externe server. Je werknemers kunnen daardoor thuis - of vanaf een andere plek - gewoon verder werken waar ze een dag eerder op de zaak zijn geëindigd. Ditzelfde kunnen ze ook onderweg, via hun smartphone, tablet of laptop.  

Leiderschap

Om je werknemers slim te laten reizen en werken, moet niet alleen je personeel veranderen. Ook jij als leider moet in die slimme flow komen. Je medewerkers zullen hun 9 tot 5-routine namelijk pas loslaten als jij hen verantwoordelijkheden en vertrouwen geeft. Om gemotiveerde werknemers te krijgen, moet je interesse in ze tonen. Heb begrip voor hun manier van werken en vraag eens op welke manier ze een lastig probleem hebben opgelost.

Meer slim reizen

Wil je verder met dit onderwerp? Download gratis het E-book Eerste hulp bij Slim Werken Slim Reizen!

Auteur

Lenneke Arts