Wat is een flexibele werkplek?

De voor- en nadelen van flexibele werkplekken
Een flexibele werkplek is een plaats in je bedrijf waarop iedere medewerker kan inloggen en kan beschikken over de benodigde informatie. Wat zijn de voor- en nadelen van flexibele werkplekken?
Als ondernemer kun je veel geld en tijd besparen door flexibeler te werken, bijvoorbeeld door het slim inrichten van je kantoor. Er zijn verschillende vormen van flexibel werken. Eén daarvan is het gebruik van flexibele werkplekken. Dit betekent dat meerdere mensen gebruik kunnen maken van één werkplek.  
 
Voordelen flexplekken
  • Je bespaart kantoorruimte
Als je 25 mensen in dienst hebt die maar vier dagen per week werken, heb je iedere dag aan twintig werkplekken voldoende. Door te zorgen dat iedereen kan zitten waar ze willen blijven niet elke dag vijf andere bureaus leeg. Hierdoor bespaar je kosten (minder computers bijvoorbeeld) en kantoorruimte. Zorg uiteraard wel voor enige marge, zodat niet iemand op de gang moet gaan werken omdat er in het kantoor geen ruimte meer is.
  • Je kunt altijd bij je bestanden en programma's, ongeacht welke pc je gebruikt
Doordat je de software altijd kunt benaderen kun je bijvoorbeeld ook makkelijker een keer thuiswerken of op een andere pc in je pand. Veel software voor flexplekken is ook geschikt voor 'het nieuwe werken'. Met deze software kun je overal inloggen en werken waar je maar wilt. Bijvoorbeeld met een laptop, mobiele telefoon of tablet-pc. 
 
Nadelen flexplekken
  • Gebrek aan privacy
Door de meer open indeling kan ook de privacy wat meer verdwijnen. Vooral als er vaak contact is met klanten is dat een probleem. Er moeten daarom altijd aparte ruimtes zijn om te overleggen met mensen
  • Minder persoonlijk
Omdat je iedere dag ergens anders zit, kan je werknemer niet van een werkplek echt zijn werkplek maken. Sommige werknemers hechten aan hun vaste werkplek. Het uitgebreid inrichten van je werkplek is niet meer mogelijk
  • ICT-afhankelijk
Je moet zorgen dat iedereen overal kan inloggen en dat de software goed werkt. Een goede ICT-omgeving, die vlot en foutloos werkt, is dus van belang. Een betrouwbare ICT-dienstverlener is daarbij van belang.
 
Welke stappen moet ik zetten?
Kijk wat het beste is voor jouw onderneming en vraag ook het personeel naar hun mening. Als je veel parttimers hebt, is het bijvoorbeeld al sneller nuttig. Je kunt ook kiezen voor een intensivering van een werkplek door een schema te maken wie wanneer op die werkplek zit. Zo zorg je ook dat de bezettingsgraad van je bureaus hoog ligt. 

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten