Vaders krijgen recht op 5 dagen verlof

Drie dagen onbetaald verlof na geboorte van kind

23 december 2015

Je medewerkers mogen binnenkort een week verlof opnemen als zij vader worden. Nu krijgt een jonge vader twee dagen betaald verlof, hier komen straks drie dagen onbetaald verlof bij. MKB-Nederland is niet blij met de toezegging van minister Lodewijk Asscher.

Mijn werknemer krijgt een kind, en nu?

Checklist zwangerschapsverlof

Als werkgever moet je je mannelijke werkgevers straks drie dagen ouderschapsverlof geven als zij vader worden. Zo kunnen zij een hele week vrij nemen, ook als ze hun vakantiedagen al hebben gebruikt. Vaders hebben namelijk al recht op twee dagen betaald vaderschapsverlof. De maatregel gaat direct in.

Zorgverlof

Werknemers krijgen daarnaast ook meer mogelijkheden om zorgverlof op te nemen. Dit kan voortaan ook als je voor vrienden en bekenden moet zorgen. Eerder had je alleen recht op zorgverlof voor een partner, kind of ouder.

Het zorgverlof gaat ook gelden voor alle vormen van zorg, niet alleen zorg bij een levensbedreigende ziekte. Als werkgever mag je een verzoek tot dit verlof niet weigeren. Het verlof is wel onbetaald. 

Snoepdoos werkgevers

Werkgeversverenigingen VNO-NCW en MKB-Nederland zijn niet blij. “De overheid moet eens stoppen met het eindeloos in de snoepdoos van de werkgevers graaien”, zegt MKB-Nederland-voorzitter Michaël van Straalen. “Linksom of rechtsom is het het bedrijf dat dit betaalt.”

Volgens Van Straalen kan een aankomende vader prima vakantiedagen bewaren voor het moment dat het kind geboren is, omdat je dat al lang van tevoren ziet aankomen. Ook denk hij dat werkgevers minder flexibel kunnen worden als werknemers meer vrije dagen kunnen opeisen.

Vakbond FNV is wel blij met de plannen van de minister van Sociale Zaken. Volgens hoofdbestuurder Gijs van Dijk loopt Nederland in Europa achter met het vaderschapsverlof en is het logisch mannen meer tijd met een pasgeborene te geven.

Auteur

Marlou Visser