Hoe kunnen mijn medewerkers en ik files vermijden?

Tactisch rijden steeds belangrijker
De filedruk neemt na een aantal jaren weer toe, steeds vaker kom je weer vast te staan in de spits. Wat kun je doen om daar verandering in te brengen?
Die toename is vooral te danken aan de aantrekkende economie, waardoor niet alleen het gewone autoverkeer maar het aantal vrachtwagens op de weg flink is gestegen. 
 

Ontspannen

Inmiddels ken je waarschijnlijk de beste manieren om files te vermijden wel: thuiswerken, gebruik maken van alternatieve vervoersopties en reizen buiten de spits. Niet alleen ben jij sneller bij je afspraak en zijn je medewerkers meer ontspannen op de werkvloer, ook draag je zo bij aan het terugdringen van files.
 

Veroordeling

Maar niet iedereen heeft die keuze. Misschien is het binnen jouw bedrijf heel belangrijk om elke dag op de kantoorvloer te zijn om je personeel aan te sturen. Of laten de werkzaamheden van jouw onderneming het voor je medewerkers niet toe om thuis te werken. Betekent dat een onherroepelijke veroordeling tot in de file staan?
 

Google

Niet per se, je kunt realtime zien waar files staan met Google Maps. Dat is vooral handig voor bestemmingen waar je eenmalig of sporadisch moet zijn, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een klant. Je krijgt automatisch verschillende opties voorgeschoteld, en als je de optie ‘verkeer’ inschakelt, krijg je de verwachte reistijd op basis van actuele verkeersgegevens te zien. Zo kies je eenvoudig de route met de minste files.
 

Slim

Al met al kan iedereen dus de file mijden. Kiezen voor alternatief vervoer of thuiswerken zijn beproefde middelen. Is het binnen jouw bedrijf onhandig als werknemers op afwijkende tijden aankomen en vertrekken, dan kunnen ze gebruikmaken van Google Maps om hun route slim te plannen. Dat kost weliswaar wat tijd, maar elke minuut die je medewerker niet in de file hoeft door te brengen, betekent winst voor jou als ondernemer.

MKB Servicedesk werkt op het strand

Het Nieuwe Werken met Nan van Grootel (Creaforti)
Ondernemen kun je overal. Kantoor: kan. Maar maak het eens wat spannender. Bedenk een nieuw plan in de bossen, organiseer een meeting in een strandtent en zet de puntjes op de i in een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk. MKB Servicedesk geeft het goede voorbeeld en werkt morgen op het strand van Noordwijk.
mkb-servicedesk-werkt-strand-23713153558.png

Dossiers

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten