Coachen

Hoe zet ik een coachingstraject op?

Een stappenplan

Je kunt de interne leercultuur van je bedrijf verbeteren door coaching. Je zorgt dat je meer ervaren collega’s kennis delen met jongere medewerkers. Hoe zet je zo’n coachingtraject op?

25 maart 2020

Van Knetterzeep tot handelsmissie Bangladesh

Ondernemersverhalen krijgen ruimte in het RadioCafé

In een nagelnieuwe episode van het MKB RadioCafé is de stamtafel deze week tot de laatste kruk gevuld met gasten die hun ondernemersverhaal kwijt moeten. Gastheer Bram Donkers ontvangt bijzondere personages met prikkelende ervaringen, plannen en ambities.

03 maart 2020

Al 93 jaar duurzaam ondernemen

Duurzaamheid als bijvangst: winnaar MVO Award vertelt

Het Wijchense installatiebedrijf Modderkolk wint de MVO Award 2014: een prijs van de Stichting Maatschappelijke Meerwaarde. Modderkolk ziet duurzaam ondernemen al jaren als een efficiënte manier van werken.

06 september 2018

"Ik groei uit mijn jasje"

Ondernemer in beeld | Miranda Vos

'Groei plan je niet, groei overkomt je'. Dat is de ervaring van veel ondernemers. In het boek Eerste hulp bij Groeien, vertelt Miranda Vos hoe zij gestructureerd stappen maakt met haar administratiekantoor. Een selectie uit het interview. "Ik bemoeide me zelfs met de kleur van de servetjes."

06 september 2018

Een jaar lang kijken door de ogen van een ondernemer

Samenwerkingsverband van de Dutch Dream Foundation

Ze bellen elkaar regelmatig op om te vragen hoe het gaat en om te sparren over ondernemerszaken. Fieke Meindertsma is eigenaar van het bedrijf September en wordt gecoacht door directievoorzitter van Zilveren Kruis Achmea Norbert Hoogers.

06 september 2018

Je kop stoten aan een open deur

Column Bart Groothuis | Creëer een band met je klant

Vorige week gaf ik voor een grote groep projectleiders een korte workshop van twee uur over mijn nieuwste boek ‘Creëer een band met je klant’. In de zaal zit Fred, een ex-collega van me. Hij heeft een grappige loopbaancarrière doorlopen.

19 april 2018

Kees Zegers: "Second life zakendoen is de toekomst"

Oprichter NU.nl over de volgende stap in digitale revolutie

Hij is internetondernemer, miljonair, coach, spreker en investeerder, maar vooral bekend als oprichter van NU.nl: Kees Zegers. Tijdens het Exact Live-evenement in Ahoy Rotterdam gaf hij een inspirerende sessie voor ondernemers.

28 november 2017

MKB-ondernemers ontevreden met eigen ontwikkeling

Persbericht

Bijna 9 op de 10 mkb-ondernemers vinden dat ze niet genoeg toekomen aan hun eigen ontwikkeling. Dat blijkt uit een online enquête door MKBServicedesk.nl onder 794 ondernemers naar (bij)scholing binnen hun bedrijf.

08 september 2017

"Ik wilde een nieuwe rol binnen mijn eigen bedrijf innemen"

Dutch Dream Foundation koppelt ondernemer aan coach

Christa Courage runt al vijftien jaar een architectenbureau, samen met haar man. Door de crisis in de bouw kwam het bedrijf in zwaar weer en werd Christa 'manusje van alles'. Die rol wilde zij in de toekomst niet meer aannemen. Daarom gaf ze zich op voor het samenwerkingsproject van de Dutch Dream Foundation.

29 april 2016

84 procent van ondernemers blij met accountant

Ondernemer geeft accountant 7,3 | Toch stapte 44 procent al eens over

Bijna de helft van alle Nederlandse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB) is al eens overgestapt van accountant. Ondernemers zijn wel tevreden over hun huidige accountant. Dit blijkt uit onderzoek van Dutch Network Group in opdracht van Deloitte.

26 januari 2016

Optimistische lenteshow vol gouden tips en aangrijpende verhalen

RadioCafé van 12 maart 2015

De lente zindert door de lucht in het MKB RadioCafé, met een keur aan zorgvuldig geselecteerde ondernemers inclusief bijbehorende mooie verhalen en wijze levenslessen.

19 maart 2015

Geef jij jezelf weleens een cadeau?

Vlog Nanette van Wezel | Coaching aan de keukentafel

De vijfde vlog van Nanette van Wezel in haar serie 'coaching aan de keukentafel', over cadeaus voor jezelf.

26 januari 2015

Een tweede kans voor vrouwen én overhemden

Ondernemer in beeld | Jolijn Creutzberg

Wie een oud, maar dierbaar overhemd opstuurt naar Van Hulley, krijgt hem binnen een week als boxershort weer terug. Niet alleen milieuvriendelijk om zo je oude kleding te recyclen, maar bovendien sociaal. Bij het naaiatelier Van Hulley krijgen namelijk vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans om weer in het werkritme te komen, Nederlands te leren en kennis en vaardigheden op te doen. Initiatiefnemer Jolijn Creutzberg vertelt.

08 augustus 2014

Ben jij wel checked-in?

Column | Waar is je personeel mee bezig?

Ken je dat gevoel? Je zit helemaal in de flow, alles lijkt logisch met elkaar verbonden. Je ziet verbanden die anderen niet lijken te zien. Je let op dingen die anderen niet opvallen. Je bent checked-in. Maar hoe krijg je dat gevoel bij iedereen over de bühne?

06 mei 2014

Recordaantal bedrijven stopt ermee

Starters en stoppers hebben vaak lage opstartkosten

Afgelopen jaar zijn 129.000 bedrijven gestopt: een recordaantal. In hetzelfde jaar zijn 172.000 nieuwe bedrijven opgericht. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

09 april 2014

Weekly Hangout: Internationale dromen waarmaken

Ondernemer en coach over 'Dare to Have a Dream'

In de Weekly Hangout van MKB Servicedesk deze keer aandacht voor het coachingsprogramma Dare to have a Dream. Het thema is: internationaal ondernemen en je bedrijf professionaliseren.

19 maart 2014

Dag van het familiebedrijf: de geheimen

MKB Trends 2014 | Klein is het nieuwe groot

Van de grotere familiebedrijven heeft een op de vijf een Raad van Commissarissen of een Raad van Advies. Kleinere familiebedrijven hebben daar minder behoefte aan. “Wij houden elkaar scherp.”

12 november 2013

Werkt jouw management resultaatgericht?

65 procent werknemers mag níet zelf methode bepalen

Hoe is het management in jouw bedrijf geregeld? Stuur jij op output? Loopt alles lekker en weten je medewerkers waar ze mee bezig zijn? Grote kans dat dit niet het geval is, blijkt uit 'Het eerste nationale onderzoek naar resultaatgericht werken'.

03 oktober 2013

Getoond 1 tot en met 18 van 34 totaal, er zijn meerdere pagina's