Elkedagbeter.nu

Wat maakt oude werknemers aantrekkelijk?

Ouderen zijn loyaal, hebben extra kennis en ervaring

Automatiseringsbedrijf Capgemini verlaagt de lonen van oudere werknemers om zo ruimte te creëren voor nieuwe werknemers. Oudere werknemers maken ook minder kans te worden uitgenodigd op een sollicitatiegesprek. Maar volgens een analyse van Raad voor Werk en Inkomen zijn oudere werknemers juist van grote waarde voor een bedrijf.

01 april 2020

Hoe vergroot ik het werkplezier van personeel?

Meer werkplezier: meer productiviteit

Gok eens waardoor werkplezier het méést wordt beïnvloed. Vervelende collega's? Saaie opdrachten? Of toch een gebrek aan extraatjes?

26 augustus 2019

Geef mensen met 'een rugzakje' een kans in je bedrijf!

Column | Iedereen is nodig in nieuwe werkelijkheid

Voor een evenement dat ik organiseer moet catering op locatie worden ingehuurd. Na een belronde blijkt het dichtstbijzijnde restaurant toevallig ook catering te verzorgen. Op de dag van het evenement blijkt dat het restaurant mensen met een ‘rugzakje’ de kans biedt om te werken, iets wat veel meer ondernemers zouden moeten doen.

30 november 2018

Ruim een derde van mkb verwacht personele groei

Groeiverwachtingen in 2013 lager dan in 2012

Dit jaar verwacht 36 procent van de ondernemers personele groei. 47 procent van de ondernemers verwachten dat hun personele bestand stabiel blijft. Daarnaast werken steeds meer bedrijven met een flexibele schil.

06 september 2018

Jonger personeel vaker moe

Onvoldoende energie voor werk

Uit onderzoek van Randstad blijkt dat jongere werknemers moeite hebben om elke dag fit naar het werk te komen. Een kwart van de ondervraagden geeft aan niet genoeg energie te hebben om elke dag te werken. Opvallend is dat de helft van de vermoeide werkers jonger is dan 35 jaar, eenderde zelfs onder de 30 jaar.

24 juli 2017

Met goed score op zak, op weg naar méér

Ondernemer in beeld ElkeDagBeter Award | Christiaan van de Vegt

Drie mkb-bedrijven werden in 2013 genomineerd voor de ElkeDagBeter Award, waaronder Bakkerij Verba. Het bakkersbedrijf met drie vestigingen won met de nominatie een coachingssessie met Mario Bierkens. Directeur Christiaan van de Vegt: “Elke medewerker krijgt bij Bakkerij Verba verantwoordelijkheid, tot aan de leerling aan toe.”

24 juli 2017

Trotse medewerkers maken het verschil

Ondernemer in beeld ElkeDagBeter Award | Godfried Kaanen

Bij BOSCH Scharnieren en Metaal wordt gewerkt in clusters, waarbinnen medewerkers kunnen doorgroeien. De bijzondere aanpak trok in 2013 de aandacht. Ze werden genomineerd voor de ElkeDagBeter Award en wonnen hiermee een coachingssessie met Huub van Zwieten. Hiermee kan directeur Godfried Kaanen de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers nog verder verbeteren.

24 juli 2017

Iedereen een droombaan

Ondernemer in beeld | ElkeDagBeter Award winnaar Hoppenbrouwers

“Iedereen een droombaan”, dat is het streven van Hoppenbrouwers Elektrotechniek B.V. Het installatiebedrijf wist in 2013 de ElkeDagBeter Award binnen te slepen en won hiermee een coachingssessie met Huub van Zwieten. Hiermee kan directeur Henny de Haas de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers nog meer verbeteren.

24 juli 2017

Dikke werknemers vaker ziek

In de transportsector is BMI belangrijke graadmeter voor verzuim

Werknemers met een te hoge BMI zijn vaker langdurig ziek dan werknemers met een goede BMI. In de transportsector blijkt de Body Mass Index (BMI) namelijk een belangrijke graadmeter voor verzuim. Dit blijkt uit een onderzoek van Gezond Transport.

24 juli 2017

"Gelukkige medewerkers maken lekkere koekjes"

Ondernemer in beeld | Kees Pater Koekjesbakkerij Veldt

Duurzame inzetbaarheid staat bij Koekjesbakkerij Veldt uit Veenendaal hoog in ‘t vaandel. Al in 2011 ging het roer bij eigenaar Kees Pater om. Daarom was hij een van de genomineerden voor de ElkeDagBeter Award 2014.

24 juli 2017

10.000 euro subsidie voor duurzame inzetbaarheid

Tussen 22 en 31 mei internetconsultatie via website SZW

Subsidie ontvangen voor het vakbekwaam, gezond en gemotiveerd houden van je personeel, lijkt je dat wat? Je kunt je uitspreken over een subsidie voor duurzame inzetbaarheid, via internetconsultatie op de website van het ministerie van SZW.

23 mei 2014

Duurzame inzetbaarheid: wat is het en hoe pas ik het toe?

Hoe kan ik het beste uit mijn personeel halen?

De winnaar van de ElkeDagBeter Award wordt volgende week bekend gemaakt. Daarom geeft ondernemer Jaap Hardeman van HRMatches advies hoe je het beste uit je personeel kan halen.

18 april 2014

Lodewijk Asscher reikt ElkeDagBeterAward uit aan koekjesbakkerij Veldt

Bekijk het interview met de minister en de winnaar

Directeur Kees Pater van koekjesbakkerij Veldt heeft de ElkeDagBeterAward 2014 in de wacht gesleept. Hij kreeg de trofee uit handen van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

14 april 2014

Koekjesbakkerij Veldt verkozen tot vitaalste bedrijf van Nederland

Winnaar vooral trots op medewerkers: 'Die hebben het gedaan!'

De ElkeDagBeterAward gaat dit jaar naar Koekjesbakkerij Veldt uit Veenendaal. De jury heeft Veldt gekozen als vitaalste bedrijf van Nederland. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid overhandigde de award vandaag tijdens de Week van de Ondernemer in Utrecht aan trotse directeur Kees Pater van de koekbakkerij.

10 april 2014

Elke Dag Beter Award genomineerden bekend

Stem nu op het vitaalste bedrijf van Nederland

Drie mkb-bedrijven zijn genomineerd voor de tweede Elke Dag Beter Award. De jury draagt Tripa, InPromo en Koekjesbakkerij Veldt voor als potentiele winnaars. Het zijn bedrijven die op een creatieve, vernieuwende manier bezig zijn om hun medewerkers duurzaam in te zetten. De Elke Dag Beter Award wordt op 8 april op de Week van de Ondernemer door minister Asscher uitgereikt.

01 april 2014

Griep? Naar huis!

Steeds meer werknemers blijven aan 't werk

Loyale werknemers, dat is toch wat je wilt? Maar niet altijd... Dit zijn juist de mensen die ondanks dat ze zich niet fit voelen, toch naar het werk komen. Met alle gevolgen van dien. Immers een griepvirus verspreidt zich razendsnel. Wil jij voorkomen dat je hele bedrijf platligt door de griep? Stuur personeel met griep naar huis!

27 maart 2014

Personeel ontevreden over beoordelingsgesprek

Ontevreden werknemers op zoek naar ander werk

Nederlandse werknemers zijn niet erg positief als het gaat om hun eindejaarsgesprek. Een kwart geeft aan uit te kijken naar een nieuwe baan omdat het beoordelingsgesprek niet verlopen is zoals verwacht. Dit blijkt uit een enquete van de NationaleVacaturebank.

27 maart 2014

Weekly Hangout: Gezond en vitaal personeel

Interview met Leon Arendsen van Tripa

Hoe houd je je personeel vitaal en tevreden? Dat vroegen wij aan directeur Leon Arendsen van Tripa, leverancier voor bedrijven in de signindustrie. Bekijk de reportage.

12 maart 2014

Getoond 1 tot en met 18 van 29 totaal, er zijn meerdere pagina's