fiets leasen mogelijkheden mkb.jpg

Wat als ik een fiets wil leasen in plaats van een auto?

Dit zijn de voor- en nadelen van zakelijk fietsen voor je eigen bedrijf
Onze mobiliteit moet verduurzamen. Het promoten van de (elektrische) fiets past hier goed bij. Zakelijke fietsen voor je eigen bedrijf wordt daarom aantrekkelijker gemaakt. Wat zijn de financiële mogelijkheden met de fiets?
shutterstock_1171423072.png

Zo kun jij bijtelling voorkomen

Rittenregistratie made easy!
Niemand zit te springen om bijtelling. Gelukkig is er een manier om het te voorkomen, namelijk door maximaal 500 privékilometers per kalenderjaar in je zakelijke auto te rijden. Hier moet je de Belastingdienst dan wel even een nauwkeurige verantwoording van geven. Dit doe je met een kloppende rittenregistratie. Hier lees je er alles over.
Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek.jpg

Wat is de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)?

Wanneer mag je deze aftrek toepassen?
Wanneer je investeert in bedrijfsmiddelen, kun je gebruikmaken van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, kortweg KIA genoemd. Deze aftrek geeft jouw bedrijf financiële voordelen. Wat moet je weten als je gebruik wilt maken van de KIA?
PON---autoverzekeringen-aandachtspunten-1-(1).jpg

Autoverzekering afsluiten: waar moet je op letten?

Welke verzekering past bij mijn zakelijke auto?
Autoverzekeringen zijn er in tal van soorten en maten. Maar welke moet je eigenlijk hebben? En wat zijn de aandachtspunten als je een auto zakelijk gebruikt?
Koester je no-claim-PON.jpg

Mijn zakelijke auto heeft schade, wat nu?

Koester je no-claim
Je zakelijke auto heeft schade. En nu? Wanneer het om kleine schade gaat, is zelf de reparatie vergoeden soms voordeliger dan een hele stap teruggaan in je no-claim-korting. Maarten Koster, financieel dienstverlener, geeft advies.
Leaseauto1.jpg

Welke fiscale voordelen rondom zakelijk rijden veranderen in 2014?

Wat gebeurt er met de aftrekmogelijkheden en bijtelling?
Sinds het ‘najaarsakkoord’ dat de belastingplannen voor 2014 rondmaakte, weet je als ondernemer dat de kosten van je mobiliteit volgend jaar flink kunnen oplopen. Zowel privé als zakelijk. De regering hoopt ruim een miljard euro extra op de begroting te kunnen zetten met het aanpassen van fiscale spelregels voor autobezitters. Wat gaat er veranderen?
routebeschrijving.png

Zo ziet een goede ritregistratie eruit

Dit moet je er allemaal inzetten
In een ritregistratie hou je bij wanneer en hoeveel kilometer je met een bepaald voertuig hebt gereden. Wanneer moet je een rittenregistratie bijhouden, hoe doe je dat en welke eisen zijn er?
auto daling afschrijving.jpg

Jouw auto en de belasting in 2014

De laatste stand van zaken
De onderhandelingen over de nieuwe begroting hebben ook gevolgen voor jou als zakelijke autorijder. Zo gaat de motorrijtuigenbelasting toch omhoog, en wordt er meer geld binnengehaald door een nieuwe berekening van de BPM. Wel lijkt het er op dat auto's die nu 0% bijtelling hebben, die ook volgend jaar behouden.

Actueel in Fiscale regelingen

 

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten