Zwangerschapsverlof bij een tweeling, hoe werkt dat?

Regels over verlof bij een meerling

22 juli 2020

Krijgt je medewerker niet één kindje, maar een tweeling, drieling of zelfs vierling? Zwangerschapsverlof bij tweelingen en meerlingen is iets anders geregeld dan wanneer er maar één kind op komst is.

Personeelsvragen? Word lid van MKB Servicedesk

Mijn werknemer krijgt een kind, en nu?

Zwangerschapsverlof tweeling/meerling

Is je medewerker zwanger van meerdere kinderen tegelijk? Dan heeft ze recht op meerlingenverlof. Dit wil zeggen dat ze vier weken extra zwangerschapsverlof krijgt dan iemand die maar één kind krijgt. Een zwangerschap van een meerling is nu eenmaal vaak zwaarder dan wanneer het gaat om één kindje.

Sinds 1 april 2018 hebben vrouwen die zwanger zijn van een meerling recht op minstens 20 weken verlof, verdeeld over standaard 10 weken zwangerschapsverlof en 10 weken bevallingsverlof. Je medewerker bepaalt zelf wanneer het zwangerschapsverlof ingaat, ergens tussen de 10 en 8 weken voor de dag na de uitgerekende datum. 

  • Je medewerker is dan 30 tot 32 weken zwanger. Deze twee weken worden ook wel de flexibiliseringsperiode genoemd. 

  • Als je medewerker in de flexibiliseringsperiode doorwerkt, worden deze dagen opgeteld bij het bevallingsverlof. Bij een meerling is het bevallingsverlof minstens tien weken.

Let op: worden de kinderen eerder geboren? Dan wordt het resterende zwangerschapsverlof opgeteld bij het bevallingsverlof. In totaal krijgt je medewerker dus altijd 20 weken verlof.

Hoe regel je zwangerschapsverlof bij een tweeling (of meerling)?

Als werkgever hoef je dit verlof voor een meerling niet zelf te betalen. Het UWV zorgt ervoor dat het loon van je medewerker 100% wordt doorbetaald. Hier moet je wel iets voor regelen. Vraag aan je medewerker om uiterlijk drie weken van tevoren aan te geven wanneer het zwangerschapsverlof in moet gaan. Ze regelt hiervoor een zwangerschapsverklaring van de dokter of verloskundige. 

Vervolgens vraag jij als werkgever de uitkering bij het UWV aan. Deze wordt binnen vier weken (al dan niet) toegekend. Belangrijk om te weten: het is gebruikelijk om de uitkering over te laten maken naar jou als werkgever. Je betaalt het loon dus eigenlijk gewoon door. Als je medewerker uit dienst gaat na het verlof, kan het juist handig zijn om de uitkering direct te laten overmaken naar de medewerker.

Auteur

Pauline Veenstra

Als freelance copywriter schrijf ik voor veel verschillende ondernemersplatforms, waaronder MKBSD. Ik vind het ontzettend leuk om de verhalen van ondernemers vast te leggen, het starten van een eigen bedrijf is immers een groot avontuur! Verder houd ik ervan om complexe thema’s als financiering en belastingzaken uit te leggen op een manier die voor iedereen begrijpelijk is. Zo hoop ik jouw leven als ondernemer net wat gemakkelijker te maken.