Wat is open source software?

Een korte uitleg
Open source software voor zakelijke toepassingen doet niet onder voor dure standaardsoftware. Je kunt het zo van het web afplukken en de openbare broncode naar eigen behoefte aanpassen. Dat is vooral gunstig voor kleine of middelgrote ondernemingen.
Ontdek dé nieuwe manier van werken
Klik hier
Dé oplossing voor beveiliging, productiviteit en beheer
Lees verder
Basisbeveiliging is niet voldoende
Klik hier
HP kan je helpen je beveiliging te verbeteren
Lees verder

Open source software is meer dan zomaar gratis software. Het omvat een geheel andere, open manier van software ontwikkelen. Daarbij kleven er een aantal juridische aspecten aan het gebruik.

Open source software is de verzamelnaam voor programma's die zijn geschreven met een programmeertaal. Bijvoorbeeld C++, of .Net van Microsoft of Visual Basic (idem), Java (SUN), Pascal of php, een open source programmeertaal.

De broncode van open source software is vrij. Dat betekent dat deze beschikbaar en aanpasbaar is. Open source software is aantrekkelijk voor ontwikkelaars en systeembeheerders, overal ter wereld. Ze kunnen in de broncode van open source verbeteringen aanbrengen of aan allerlei uitbreidingen werken, die ten goede komen aan de community.

Community

De gemeenschap van ontwikkelaars, testers en kritische gebruikers die de software doorontwikkelen heet 'community'. Zij staan met elkaar in contact via mailinglists, waarop ze kennis en informatie uitwisselen. Linux is op dezelfde ontwikkeld. Bij het installeren van open source software maak je deel uit van zo'n community. Dat houdt in dat je gebruik kunt maken van ieders verbeteringen die zijn aangebracht en vrijgegeven. Je aanpassingen kunnen ook door anderen worden gebruikt. Dit is afhankelijk van de licentievorm, die op je software van toepassing is.

Leider

Open source betekent niet dat iedereen maar wat aanrommelt. Vaak is er een ontwikkelaar die als leider optreedt en de strategische richting bepaalt. Het ontwikkelaarsteam maakt een projectplanning en zet de stappen uit. Dat plan wordt openbaar gemaakt, zodat iedereen kan zien in welk stadium een project verkeert, wat er op stapel staat en wanneer de uitvoering is gepland. Een beperkte kring van programmeurs test de alfaversies die na elke fase onstaan. De daaropvolgende betaversie wordt ruimer verspreid onder gebruikers. In de uiteindelijke versie zijn er geen veranderingen meer mogelijk.

Open standaarden

Open source is niet hetzelfde als open standaarden. Open standaarden, zoals CSS, TXT, FTP, SIP, PHP, HTML en XML zorgen ervoor dat programma's makkelijker met elkaar kunnen samenwerken. Het grote voordeel daarvan is dat je niet gebonden bent één leverancier (of aan converteersoftware). Closed source kan dus heel goed gebaseerd zijn op open standaarden.

Nieuwe manieren van veilig online werken

Steeds vaker komt duidelijk naar voren dat het beveiligen van computers een hoge prioriteit dient te hebben. Persoonsgegevens komen op straat te liggen na hacks van grote databases. Dé oplossing voor dit probleem is optimale beveiliging, productiviteit en beheer van HP met de nieuwe Hp Elite computers. Beveiligingsondersteuning van windows 7 is nu compleet verleden tijd.


Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten