Kerstpakket onverminderd populair

Lichte stijging in kerstpakket-bestedingen

15 december 2009

Ondanks een op handen zijnde recessie zijn de Nederlandse werkgevers onverminderd gul wanneer het gaat om kerstpakketten. Maar liefst 5 miljoen kerstpakketten worden op dit moment ingepakt voor de werknemers.

Trends

Niet alleen zijn de volumes heel hoog, de werkgevers luisteren dit jaar over het algemeen ook nog eens erg goed naar de wensen van de werknemers. In lijn met de actuele behoeften in de markt zijn veel kerspakketten namelijk maatschappelijk verantwoord geproduceerd. Fairtrade-en Wereldwinkels zien hun aandeel in het kerstpakket groeien. Ook de wellness-trend gooit hoge ogen in het kerstpakket van 2008: Veel werknemers kunnen zichzelf deze feestdagen vertroetelen met producten  in de categorie persoonlijke verzorging.

Lichte groei in volume en uitgaven

Het Voorlichtingsbureau Kerstpakketten verwacht dat er in december van dit jaar ruim 5 miljoen kerstpakketten cadeau worden gedaan. In 2007 waren er dat nog 4,9 miljoen. De gemiddelde waarde van een kerstpakket zal dit jaar stijgen naar €36. In 2007 was de gemiddelde waarde € 34.

Kerstpakket wordt nog steeds gewaardeerd

Het kerstpakket is en blijft favoriet bij Nederlanders. Het wordt gewaardeerd door alle leeftijden. Uit een peiling op www.infokerstpakket.nl, de website van het Voorlichtingsbureau Kerstpakketten, geeft ruim 80% van de respondenten aan dat het kerstpakket van werkgevers aan werknemers een goede traditie is die zeker in stand gehouden moet worden.

Redactie MKB Servicedesk