Wanneer fysiek of virtueel contact?

Virtueel vergaderen of een echte afspraak maken?
Vergaderen kan tegenwoordig makkelijk via een videochatprogramma. Toch blijft het af en toe belangrijk om elkaar in het echt te ontmoeten. Hoe weet je wanneer je iets via de digitale weg kan afhandelen en wanneer je moet afspreken?
In deze situatie is het belangrijk om te bepalen wat je precies wil gaan bespreken. Ga je alleen even brainstormen over een nieuw project of ga je een beoordelingsgesprek doen met een van je werknemers? In sommige gevallen is non-verbale communicatie heel belangrijk, zoals bij het laatste voorbeeld. Dan is het raadzaam om face-to-face af te spreken met je werknemer.
 
Videoconferentie en chatten
De brainstorm kan je ook online doen, via een (video)chatprogramma. Als iedereen een webcam heeft en die aanzet, kun je daarbij ook elkaars gezicht zien. Dat is al prettiger dan alleen via de chat. Het voordeel van een vergadering of brainstorm via de computer is dat je niet naar kantoor hoeft te reizen en daarmee tijd en kosten bespaart.
 
Tips
Om te bepalen of je in real life of digitaal af gaat spreken, kun je de volgende tips in het achterhoofd houden:
  • Als je een lang en diepgaand gesprek gaat voeren waarbij non-verbale communicatie belangrijk is, kun je beter fysiek afspreken. Denk dan bijvoorbeeld aan een sollicitatiegesprek of een beoordelingsgesprek of een eerste ontmoeting met een potentiele nieuwe klant;
  • Als je gevoelige informatie gaat bespreken, is het beter om fysiek af te spreken. Je weet maar nooit wie er mee kan luisteren bij de anderen thuis;
  • Als je kort gaat vergaderen of brainstormen over een nieuw project kun je dat best via de computer doen;
  • Bedenk van tevoren in elk geval goed wat je gaat bespreken en wat de vereisten van het contact zijn;
  • Bespreek van tevoren welke ontmoetingen je digitaal of face-to-face wil doen;
  • Evalueer alle bijeenkomsten. Als blijkt dat sommige fysieke ontmoetingen overbodig zijn, kun je besluiten om ook deze via de computer af te handelen.

Online vergaderen met Hong Kong en Curaçao

Algorithmic Trading Group | Kansen door online ondernemen
De onderneming Algorithmic Trading Group haalt het maximale uit online. Het personeel in Leiden vergadert online met collega's in Curaçao en Hong Kong en houdt via het internet 24/7 de trading en handel in de gaten. Op welke manier kun jij de online ervaringen van hoofd handel Maarten Caminada en eigenaar Tom Voute voor jouw onderneming inzetten?
kansen-door-online-ondernemen-3913155953.png

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten