Meer kansen voor zelfstandigen door kabinetsplannen

Werkgever gaat eerder kiezen voor zzp'er
De plannen van het kabinet om flexwerkers beter te beschermen, zullen gunstig uitpakken voor zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers). Bijna de helft van de werkgevers denkt straks liever een zzp'er in te huren dan tijdelijk iemand aan te nemen, blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koophandel.
Meer weten over flexibel personeel?
Klik hier
Download het whitepaper!
Naar MijnMKB
Meer weten over ontslag?
Klik hier
Download het whitepaper!
Naar MijnMKB
In het Sociaal Akkoord is overeengekomen dat flexibel personeel na twee jaar recht heeft op een vast contract, dit is nu drie jaar. Ook krijgt tijdelijk personeel recht op een ontslagvergoeding. De plannen waren er al, maar zijn op Prinsjesdag bekrachtigd. 
 

Steun

Het gevolg van het voornemen om flexwerkers meer rechten te geven, is dat van de werkgevers die wel eens tijdelijk personeel inhuren, 47 procent zegt in de toekomst dan liever voor zzp'ers te gaan.De plannen worden door 37 procent van de ondernemers gesteund. Een iets grotere groep van 41 procent is tegen het voornemen.
 

Zelfstandigenaftrek

De plannen die het kabinet op Prinsjesdag heeft gepresenteerd, vallen niet allemaal gunstig uit voor zzp'ers. Zo maakte de regering bekend vanaf 2015 300 miljoen euro te bezuinigen op belastingvoordelen als de zelfstandigenaftrek. In totaal kost de regeling nu 500 miljoen euro. De belastingvoordelen zullen dus flink versoberd worden.
 

 


Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Dossiers

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten