Bonussen

Bonusregeling bij een arbeidsovereenkomst

Wat houdt het in en waar moet ik op letten?

Veel medewerkers ontvangen bovenop hun maandelijkse loon iets extra’s. Dit kan bestaan uit een bonus, winstdeling of dertiende maand. In dit artikel vind je inleidende bepalingen over dergelijke regelingen.

24 maart 2020

Mobbr: anders werken, anders betalen

Hoe zorg ik voor meer samenwerking?

Voor innovatie is een nieuw type organisatie nodig. Dat blijkt volgens Ernesto Spruyt (38) en Patrick Savalle (48) van Mobbr uit de praktijk. Steeds meer innovatieve ondernemers ontdekken de voordelen van crowdsourcing en een flexibele organisatie. Maar hoe vind je mensen en hoe geef je die een eerlijke vergoeding? Spruyt en Savalle hebben een oplossing.

03 maart 2020

Geef ik mijn personeel een kerstpakket?

Eindejaarsbonus of kerstpakket?

Waar het vroeger de gewoonte was om medewerkers een eindejaarsbonus te geven in december, laten steeds meer ondernemers die bonus voor wat het is. Het kerstpakket is nu helemaal in! 87 procent van de werknemers krijgt liever een kleinigheidje dan helemaal niks.

18 oktober 2017

Bespaar op personeelskosten in 2015

Over de wet Werk en Zekerheid, transitievergoeding en ketenregeling

Hoe kun je je personeelskosten beperken in 2015? Onafhankelijk HR-adviseur Nieky van Vlerken noemt de aandachtspunten rond de wet Werk en Zekerheid, de transitievergoeding en de ketenregeling. Want per 1 juli 2015 mag je bijvoorbeeld minder tijdelijke contracten aanbieden en heb je meer beperkingen rond het inschakelen van flexwerkers. Hoe zit dat precies? Bekijk de video.

23 december 2014

Mkb'ers staan open voor 55-plussers bij sollicitatie

Ondernemers positief over oudere sollicitanten

40 procent van de mkb'ers is bereid om specifiek oudere sollicitanten uit te nodigen voor vacatures. Dat blijkt uit onderzoek van MKB-Nederland en UWV dat werd gepresenteerd tijdens de Week van de Ondernemer.

11 april 2014

Wat is een gangbaar target voor een bonus?

Wees duidelijk naar je personeel!

In sommige functies is het gebruikelijk om naast het gewone salaris een prestatiebeloning of bonus toe te kennen. De bedoeling is dat je medewerker een beter resultaat behaalt door het vooruitzicht op een bonus.

07 augustus 2012

Wanneer voer ik een bonussysteem in?

En welke soorten zijn er?

Heb je een commerciële onderneming, dan kan het zijn dat je wil dat je verkopers harder gaan werken. Het instellen van een bonussysteem kan de uitgelezen oplossing zijn. Maar hoe zit zo’n systeem in elkaar?

06 augustus 2012

Prestatiebonus extra motiverend voor stagiairs

Prestatieafhankelijk stagevergoeding effectief middel

De hoogte van de stagevergoeding is van invloed op de motivatie van stagiars. Een prestatieafhankelijke stagevergoeding is daarom een zeer effectieve manier om stagiairs extra te motiveren.

02 maart 2010

Aandeelhouders Philips blokkeren beloningsvoorstel top

Geen bonus bij onderpresteren bestuurders

De aandeelhouders van Philips hebben tegen een nieuw beloningspakket gestemd, omdat daarin bestuurders ook bij onderpresteren opties ontvangen. Het is voor het eerst in Nederland dat een aandeelhoudersvergadering de remuneratie van het bestuur afkeurt.

15 december 2009

Subsidienieuws: steun voor bevordering vertoningsmogelijkheden artistieke film

Het Nederlands Fonds voor de Film (FNF) stelt per jaar € 100.000 beschikbaar om de vertoningsmogelijkheden van artistieke films te bevorderen. Filmtheaters, bioscopen en arthouses kunnen via prolongatiebonussen en publiciteitsbijdragen de vertoningsmogelijkheden en daarmee het publieksbereik van Nederlandse artistieke films met een lengte van ten minste 70 minuten vergroten.

15 december 2009

'Sloopbonus ook nodig voor ondernemers met bestelauto'

Milieuheffing dwingt ondernemers tot investeren

De Tweede Kamer wil een bonus geven als mensen hun oude auto laten slopen. Zo worden ze gestimuleerd om een nieuwere, schonere auto te kopen.

30 januari 2009