Moet ik mijn personeel vrij geven op Koningsdag en 5 mei?

Hoe zit het ook al weer met verplichte vrije dagen?
De meeste bedrijven zijn op Koningsdag dicht en om die reden hebben de werknemers betaald vrijaf. Maar hoe zit het ook al weer met 5 mei en andere feestdagen?
Leg regels over verlof goed vast in een personeelshandboek
Klik hier
Je vindt een voorbeeld in MijnMKB!
Naar MijnMKB
Hoe zit het met alle andere vrije dagen?
Klik hier
Check het dossier
Vrije dagen
Vrijaf op erkende feestdagen
Op erkende feestdagen ben je wettelijk verplicht je werknemers vrijaf te geven en ben je verplicht hun loon door te betalen. Dat laatste geldt natuurlijk niet als de feestdag op een dag valt dat zij toch niet gewerkt zouden hebben, zoals bij de meeste werknemers op zondag het geval is.
 
Bij feestdagen kun je een onderscheid maken tussen de religieuze/kerkelijke feestdagen en de nationale feestdagen. De religieuze feestdagen zijn christelijke feestdagen:
  • Nieuwjaar (1 januari)
  • Pasen
  • Hemelvaart
  • Pinksteren
  • Kerstmis (25 en 26 december) 


De nationale feestdagen worden door de overheid vastgesteld. In Nederland zijn dat er twee:

  • Koningsdag (27 april)
  • Bevrijdingsdag (5 mei)
 
Koningsdag en 5 mei: niet wettelijk vrij
Koningsdag en 5 mei zijn dus nationale feestdagen. Voor de meeste bedrijven geldt Koningsdag daarbij als een vrije dag, waarbij de medewerkers worden doorbetaald. Of je personeel op 5 mei recht heeft op een vrije dag, is niet wettelijk vastgelegd. Raadpleeg hiervoor je CAO
 
Uitzondering
Dat je werknemer in beginsel vrij is op erkende feestdagen, betekent nog niet dat een personeelslid nooit op die dagen zou hoeven te werken. Allereerst kun je natuurlijk vragen aan je personeel of ze toch willen werken. Zeker als er een toeslag op het loon wordt betaald, zijn bepaalde werknemers graag bereid voor dat extraatje te werken.
 
Het kan echter ook zijn dat je werknemers in verband met de aard van het werk verplicht zijn om op feestdagen te werken. Je mag ze dan echter niet elke feestdag inzetten voor het werk, omdat de meeste cao’s een beperking kennen voor het werken op feestdagen. Geldt er geen CAO voor je bedrijf, dan heb je natuurlijk wel meer vrijheid, maar zul je toch ook nog rekening moeten houden met de beperkingen op basis van de Arbeidstijdenwet.  
 
Bekijk de video
In de video onderaan beantwoordt adviseur Harry Chün vragen over het toekennen van verlof.

Vrij op Koningsdag en Bevrijdingsdag?

Vrije dagen quiz | Adviseur Harry Chün geeft antwoord
Hoe zat het nou ook alweer? Moet je je personeel verplicht vrij geven op Koningsdag (27 april), Dag van de arbeid (1 mei), Dodenherdenking (4 mei) en Bevrijdingsdag (5 mei)? Veel ondernemers worstelen hiermee. Wat zijn nu precies de regels? We spelen daarom: de vrije dagen quiz. Hoe scoren de ondernemers? Gelukkig vertelt onze adviseur, Harry Chün, hoe het precies zit.
vrij-koningsdag-bevrijdingsdag-17415161340.png

Dossiers

Goede Vrijdag: verplichte vrije dag of niet?

Hoe zit het ook al weer?
Op 19 april 2019 is het Goede Vrijdag. Veel scholen, overheidsinstellingen en gemeente- en provinciehuizen zijn dicht. Maar hoe zit het ook alweer? Is...

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten