Een eigen bedrijf, eindelijk!

Column | Estra Hensen

22 augustus 2012

De wens om voor mezelf te beginnen, had ik al lang, maar wanneer was het juiste moment? Toen ik vier maanden met zwangerschapsverlof ging en letterlijk en figuurlijk afstand nam van mijn werk wist ik het. Gewoon doen!

Na mijn zwangerschapsverlof ben ik met een collega met dezelfde ambities regelmatig rond de tafel gaan zitten. Ellen en ik hebben veel gepraat en gebrainstormd en zijn langzamerhand tot een ondernemersplan gekomen. Wie, wat, hoe, waar? Over een aantal zaken waren we het al snel eens: Wat gaan we doen, wat vinden we belangrijk en hoe pakken we het aan? Door onze jarenlange ervaring in arbeidsbemiddeling, loopbaanadvisering en het geven van sollicitatie- en netwerktrainingen waren we het er snel over eens dat we een bureau voor loopbaanontwikkelingen, coaching en outplacement wilden starten. Een bureau waar mensen en organisaties terecht kunnen om hun talenten te ontdekken en deze optimaal leren benutten. Locatie: hartje Arnhem.  Nú! Ons enthousiasme werd steeds groter. Wat hield ons eigenlijk nog tegen? En wanneer zullen we onze banen opzeggen? Na de zomervakantie van 2009 wisten we het zeker: we gaan het nú doen. Per 1 november hadden we allebei geen werk meer. Vol plannen en ambities en met wat spaargeld gingen we aan de slag met ons nieuwe bedrijf: Elqui. Kasten van Ikea, tweedehands designstoelen We zijn meteen op zoek gegaan naar een kantoorpand. We wilden een duidelijke grens tussen privé en werk, maar een eigen kantoor zorgt ook voor een professionele uitstraling. De maanden erna hielden we ons bezig met de inrichting van ons kantoor (Ikea kasten, tweedehands bureautafel en designstoelen van Ahrend), maar ook met netwerken, het opzetten van de administratie en boekhouding (via Google Apps) en de ontwikkeling van een huisstijl en website.

Ontwerpers van over de hele wereld De ontwerpers van onze huisstijl en website vonden we via een contest op 99designs.com. Je plaatst een korte briefing en stelt je budget vast, en ontwerpers over de hele wereld kunnen dan reageren op deze 'contest'. We vonden een ontwerper voor de website in Australië en de huisstijl werd ontwikkeld in Amerika. Het is erg leuk om dicht op de groei van het ontwerp te zitten en het is financieel erg interessant. Eindelijk! De website is nu net in de lucht en we willen aan zoveel mogelijk mensen laten weten dat Elqui er is en wat we voor mensen kunnen betekenen. Ook al zijn de inkomsten nu nog niet te vergelijken met wat we verdienden in loondienst en moeten we nog veel leren, het voelt zo goed om hier mee bezig te zijn! Een eigen bedrijf, eindelijk!

Estra Hensen

Auteur

Estra Hensen