Welke abonnementsvormen zijn er voor mobiel internet?

Hoe kies ik mijn abonnement?
Als je overal beschikking wilt hebben over internet op je laptop, dan kun je overwegen mobiel internet te gaan gebruiken. Je hebt dan een modem en een abonnement nodig. Welk abonnement het beste bij je past hangt af van je internetgebruik.
Globaal zijn er vier typen gebruikers te onderscheiden:
  • de incidentele gebruiker;
  • de regelmatige gebruiker;
  • de intensieve gebruiker;
  • de internationale gebruiker.

Prepaid

Ondernemers die mobiel internet willen uitproberen of zeer weinig gebruik zullen maken van mobiel internet kunnen kiezen voor prepaid. Je betaalt een eenmalig bedrag, de kosten worden met het tegoed verrekend. Je kunt je prepaidkaart opwaarderen met iDeal.
Bij een prepaidvorm betaal je per Megabyte. Maak je lang gebruik van internet of ben je van plan om emails, foto's en documenten te versturen dan is een prepaidoplossing niet voordelig.
 
Zonder bundel
Incidentele gebruikers kunnen ook kiezen voor een abonnement zonder bundel. Je betaalt een laag vast bedrag per maand, daarnaast betaal je via een factuur naar gebruik.
 
Snelheid afhankelijk van gebruik
Ondernemers die vaker dan incidenteel gebruik maken van mobiel internet kunnen het beste voor een bundel kiezen. Je betaalt voor een vast aantal MB per maand. Wil je niet voor onverwachte kosten komen te staan, dan is het verstandig om een bundel te kiezen waarbij je niet buiten de bundel kunt raken. Verbruik je meer dan beschikbaar is binnen de bundel, dan gaat de snelheid omlaag, maar de kosten blijven gelijk.
 
Onbeperkt snel internet
Wil je altijd de snelste verbinding? Dan is het verstandig om een abonnement te kiezen waarbij je extra betaalt voor gebruik buiten de bundel. Je kunt ook kiezen voor een abonnement met onbeperkt internet. Je betaalt een (hoog) vast bedrag per maand, maar je hoeft je nooit zorgen te maken over extra kosten of een tragere verbinding.
 
Hotspots
Hotspots zijn locaties waar een openbare WiFi-verbinding is aangelegd. Op sommige plaatsen is de toegang tot de WiFi-verbinding gratis, op andere plekken moet je betalen. Bij sommige providers kun je bij een abonnement voor mobiel internet ook voordelig of zelfs gratis gebruik maken van de Hotspots van die provider.

Internationaal
Het gebruik van mobiel internet in het buitenland is vaak niet goedkoop. Vaak heb je te maken met extra (hoge) kosten op je rekening voor gebruik in het buitenland. Met een internationale bundel komen vallen het verbruik van binnen- en buitenland binnen één bundel. Voor ondernemers die regelmatig in gebruik willen maken van mobiel internet in het buitenland is dit de goedkoopste oplossing.
 
Bij sommige providers kun je een abonnement per geografische zone afsluiten. Een bundel voor gebruik van mobiel internet in Europa is goedkoper dan voor bijvoorbeeld Azië of Zuid-Amerika. De meegeleverde software bij een USB modem biedt vaak ook mogelijkheden om een waarschuwing te krijgen als je meer MBs gebruikt dan een bepaalde limiet. Deze limiet kun je zelf instellen.

Een rondje mobiel werken

10 vragen in 10 minuten
Het nieuwe werken, hoe doen andere ondernemers dat? Drie doorgewinterde mobiele werkers beantwoorden tien vragen over dit onderwerp.
een-rondje-mobiel-werken-21113131644.png

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten