Welke mvo-keurmerken zijn er?

Een keurmerk maakt je MVO-activiteiten zichtbaar
Je wilt de buitenwereld graag tonen dat je maatschappelijk verantwoord onderneemt. Een keurmerk kan jouw inspanningen nog beter zichtbaar maken.
Haal meer uit je mvo!
Klik hier
Download het whitepaper met gratis tips
Lees verder
Met een keurmerk kun je laten zien dat je goed bezig bent en oog hebt voor mens en milieu. Het kan je concurrentievoordeel opleveren doordat je klanten weten dat ze betrouwbaar zaken met je kunnen doen. Er zijn echter zeer veel keurmerken ontwikkeld waar je uit kunt kiezen.
 

Sectorspecifiek

Hét MVO-keurmerk bestaat niet. Bijna alle keurmerken, standaarden, normen en richtlijnen die zijn opgesteld zijn sectorspecifiek. Verdiep je dan ook in de keurmerken die binnen jouw sector relevant zijn. Kijk hiervoor op de website van MVO Nederland.
 

OESO-richtlijnen

De OESO-richtlijnen behandelen wel veel verschillende MVO-aspecten. Deze richtlijnen maken duidelijk wat de overheid verwacht van bedrijven in het buitenland op het gebied van MVO. Over verschillende zaken zijn bepalingen vastgelegd, zoals werkgelegenheid, arbeidsverhoudingen, wetenschap, milieu, openbaarmaking van gegevens, mededinging, financiering en belastingen.

 

Internationaal

Bekende internationale standaarden zijn bijvoorbeeld de ISO-standaarden voor de certificering van managementonderdelen. Sommige van deze standaarden richten zich specifiek op MVO. OokSA 8000, een standaard en verificatiesysteem gericht op werkomstandigheden is opgesteld volgens internationale normen en behandelt zaken als kinderarbeid, gezondheid en veiligheid.

Branche

Daarnaast zijn er nog vele specifieke keurmerken gericht op een bepaalde branche, bijvoorbeeld de BREAAM-NL, gericht op de duurzaamheidsprestatie van gebouwen of bijvoorbeeld de GC Norm, voor duurzame in- of verhuur van externe advies- en interim-diensten.

Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten