Startende ondernemers meer succes met coach

Coach in opstartfase draagt bij aan succes

24 oktober 2012

Ondernemers die in de opstartfase hulp krijgen van een coach, hebben meer succes dan starters die geen begeleiding krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen.

De onderzoekers van de Radboud Universiteit bekeken een traject waarbij starters in Gelderland een coach kregen én een budget voor seminars en trainingen. Ook werden de ondernemers geholpen met het opbouwen van een netwerk en hadden ze toegang tot microkrediet. Het resultaat: 80 procent van de bedrijven bestond na vijf jaar nog steeds, terwijl dat normaalgesproken slechts 50 procent is. 

Hoe begin ik een bedrijf?

Wil jij een eigen bedrijf beginnen? Beschrijf eerst in een ondernemingsplan hoe je jouw idee omzet tot een succesvolle onderneming, hoe je de marketing aanpakt, of je personeel in dienst neemt en wie je plan financiert. Blijkt uit je businessplan dat je plan inderdaad haalbaar is? Dan pas kun je door naar de volgende fase: de voorbereiding. In die fase test je je idee. Geven andere, succesvolle ondernemers je plan een goede kans van slagen? En wat wijst marktonderzoek uit, is je potentiële klantenkring groot genoeg?

Meer weten? Download het gratis whitepaper 'Starten? Eerste stappen naar een eigen onderneming'.

Bron: Het Financieele Dagblad