Seminar 'Zakendoen in Frankrijk'

Leer alles over succes in deze belangrijke handelsparter

04 september 2013

Frankrijk is onze derde exportbestemming en een belangrijke toeleverancier voor Nederlandse bedrijven. In een interessant en afwisselend programma leer jij wat nodig is om succesvol te kunnen ondernemen in Frankrijk.

E-book 'Eerste hulp bij Internationaal ondernemen'

15.00 uur Ontvangst bij Language Institute Regina Coeli

15.30 uur Introductie seminar

Door Esther van Berkel, Director of Studies, en Erica Goedegebuure, Client Relations Manager, Language Institute Regina Coeli. 

Waarom investeren in Frankrijk?

Door Olivier Bouillé, Investment Adviser, Invest in France Agency. Een bedrijf starten in Frankrijk? IFA kan u met diensten op maat helpen. 

On se dit “tu”? On se fait la bise? 

Door Language Institute Regina Coeli. Twee taaltrainers laten u op speelse wijze door een Nederlandse en Franse bril naar taal en cultuur kijken. Deze workshop maakt u bewust van de effecten van taal op communicatie en gedrag.

Bankzaken in Frankrijk

Door Corina van Broekhoven, manager Benelux Business Desk, CIC Banque, Lille. Zoals zakendoen in Frankrijk anders is, is ook de financiële kant anders dan in Nederland. Betalingen per cheque, wissel of carte bancaire zijn in Frankrijk eerder regel dan uitzondering. Er zal worden ingegaan op de verschillen en hoe hier praktisch mee om te gaan.

Personeel in Frankrijk

Door Anneke van der Pasch, Associée Gérante Velde Groupe, France. Wat moet u weten voordat u in Frankrijk personeel gaat aannemen? En hoe vindt u de juiste mensen? 

Tips van een ervaringsdeskundige

Door Manfred Lukkezen, algemeen directeur, Verstegen Spices & Sauces B.V. Verstegen is een belangrijke en succesvolle speler in de foodbranche. De organisatie is begonnen met expansie richting Frankrijk. Algemeen directeur Manfred Lukkezen vertelt graag over de ervaringen in Frankrijk.

18.00 uur Aanvang netwerkborrel

Aanmelden kan via r.krommert@velde.nl Deelname aan het seminar is gratis.