Twintig jonge starters strijden om titel beste studentenbedrijf

Halve finale 'Beste studentenbedrijf van Nederland'

27 juni 2013

Twintig jonge startende ondernemers strijden in de halve finale om een plek in de finale van het beste studentenbedrijf van Nederland.

In vijf stappen een bedrijf starten

Wie wordt het beste studentenbedrijf van Nederland? Dat wordt bekend op maandag 10 juni in het DeLaMar theater in Amsterdam. Maar eerst is er de halve finale, op woensdag 15 mei. Tien studentenbedrijven van het mbo en tien studentbedrijven van het hbo presenteren dan hun ondernemingsplan, jaarverslag en gang van zaken aan een vakjury. De vijf beste mbo-bedrijven en vijf beste hbo-bedrijven stomen vervolgens door naar de finale.

Kandidaten

Onder de twintig finalisten bevinden zich de meest uiteenlopende studentenbedrijven. De één heeft een duurzaam product tegen muggen ontworpen, de ander heeft een oplossing voor losse veters bedacht. Benieuwd naar alle studentenbedrijven die meedoen? Je vindt ze in het dossier Mbo studentenbedrijf van het jaar en Hbo studentenbedrijf van het jaar.

Jury

In de jury zit onder meer directeur van MKB Servicedesk Willem Overbosch. Hij zal samen met de rest van de vakjury morgen aan het eind van de dag prijzen uitreiken aan de halve finalisten die het beste bezig zijn op ondernemingsvlak.

Jong ondernemen stimuleren

Stichting Jong Ondernemen biedt via speciale onderwijsprogramma's scholieren van basis- tot wetenschappelijk onderwijs de kans om onderwijs te ontdekken via 'learning by doing'. Op vmbo-, mbo-, hbo- en wo-niveau runnen de studenten die zich aansluiten bij de stichting, een jaar lang hun eigen bedrijf. En leren ze dus wat het hebben van een eigen zaak inhoudt. Onder begeleiding van een docent en een ondernemer schrijven de jonge ondernemers een bedrijfsplan, denken ze na over financieringsmogelijkheden en brengen ze hun eigen product of dienst op de markt.

Auteur

Lenneke Arts