Meer omzet voor zzp'ers

Freelancers uit Randstad boeken omzetstijging van 6 procent

14 februari 2014

De omzet van zzp'ers uit de Randstad is in 2013 toegenomen. Een winst van 6 procent hebben de freelancers uit dit economische hart van Nederland geboekt. Van de vier grote steden was in Utrecht sprake van de sterkste toename. Daar verdienden freelancers 17 procent meer dan in 2012.

In vijf stappen een bedrijf starten

Dat blijkt uit onderzoek van payrollbedrijf Tentoo onder 20.000 freelancers. In Utrecht was sprake van een omzetstijging van 17 procent, terwijl zzp'ers uit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam respectievelijk 5 procent, 4 procent en 3 procent omzetstijging boekten. Zelfstandigen uit Hilversum hebben hun omzet met 1 procent zien stijgen.

Vierde kwartaal

In het vierde kwartaal van 2013 nam de omzet van freelancers en flexwerkers in de Randstad toe met 8,64 procent. De stijgende trend van de voorgaande kwartalen zette daarmee door. In Utrecht was de stijging in het laatste kwartaal het grootst. Utrechtse freelancers en flexwerkers zagen hun omzet met 14,8 procent toenemen. In Amsterdam (6,8 procent), Rotterdam, (10,5 procent), Den Haag (10,5 procent) en Hilversum (0,6 procent) was de stijging lichter.

Auteur

Lenneke Arts