Duurzame inzetbaarheid: wat is het en hoe pas ik het toe?

Hoe kan ik het beste uit mijn personeel halen?

18 april 2014

De winnaar van de ElkeDagBeter Award wordt volgende week bekend gemaakt. Daarom geeft ondernemer Jaap Hardeman van HRMatches advies hoe je het beste uit je personeel kan halen.

Bij duurzame inzetbaarheid gaat het erom dat je personeel in een concurrerende, mondiale economie langer, slimmer en meer gaan werken. Dat vraagt om goed opgeleide, flexibele en gezonde medewerkers van alle leeftijden. Of zoals Jaap Hardeman, mede-oprichter van het bedrijf HRMatches het verwoordt: "Dat een bedrijf en zijn medewerker constant bezig zijn met verbetering en vernieuwing, om het talent zo goed mogelijk in te zetten."

Wat heeft een ondernemer nodig?

Jaap Hardeman wil met zijn online recruitmentsysteem de arbeidsmarkt transparanter maken. "En ondernemers inzicht geven in de kennis en kunde die ze nodig hebben."

Vacatures

Hardeman weet uit de praktijk waar ondernemers tekort schieten als het gaat om duurzame inzetbaarheid. Hij raadt ondernemers aan te beginnen bij vacatures, omdat dit tenslotte het begin is van een duurzaam inzetbare medewerker. "Ondernemers moeten hun doel kennen en de verbinding naar hun personeel leggen: wat voor iemand heb ik dan nodig? Het gaat er niet alleen om dat iemand de goede opleiding heeft, maar ook de juiste ervaring heeft en qua karakter binnen je bedrijf past." 

Gelukkige medewerkers

Om je medewerkers gelukkig te houden, is het volgens Hardeman belangrijk dat je weet waar je werknemers goed in zijn. "Niet iedere werknemer weet dat zelf, dus jij moet als ondernemer je mensen helpen om te ontdekken waar ze goed in zijn."