MKB Radio in staat van 'Permanent Beta'

MKB RadioCafé 4 juli

10 juli 2014

In het MKB RadioCafé ook deze week weer een overvolle stamtafel met ondernemers de het anders gaan doen en uitvoerders die ondernemender willen worden. De uitzending komt vanuit de studio’s van MKB Radio in Utrecht, maar we schakelen ook met de mobiele MKBuzz. Die staat deze keer in Amersfoort bij Permanent Beta Dag.

Permanent Beta betekent zoiets als "altijd in ontwikkeling". Tijdens deze inspiratiedag over innovatie spraken onze reporters verschillende ondernemers en inspirators die hun ideeën deelden voor de toekomst. Zoals Iris Meerts. Zij houdt zich bezig met nieuwe manieren van organiseren, maar is ook betrokken bij het Kredietpaspoort: een andere manier om jezelf te presenteren op basis van je online reputatie. Ook Mark Kulsdom komt aan het woord, de ontwikkelaar van de Dutch Weedburger. En Ad Bresser vertelt hoe samenwerken met start-ups grotere bedrijven helpt om te innoveren.

Stadsbakkerij zoekt investeerders

Nog meer Amersfoorts ondernemerschap in deze talkshow: Paula Bouwer van van Queens Royal Bakery is te gast. Queens heeft nu twee succesvolle vestigingen in Amersfoort. Voor een derde vestiging roept de ambachtelijke stadsbakkerij fans op om te investeren via crowdfunding.

Ireen Boon schuift ook aan in het RadioCafé, zij adviseert ondernemers bij hun contacten met soms lastige overheden. Ireen is auteur ondernemersboek "De overheid als klant", waarin de uitlegt dat er 60 miljard euro per jaar valt er te verdienen aan de overheid.

Haal meer uit je adressenbestand

Gastheer Bram Donkers ontvangt in deze uitzending ook Martijn de Boer, directeur van Communicatie Data Diensten Nederland (CDDN). Hij weet hoe we meer uit onze adressenbestanden kunnen halen, en hoe het dan zit met de privacy. Big data is momenteel het buzzword. Maar wat is er precies mogelijk met dat slim koppelen van bestaande informatie? 

En deze editie van het MKB RadioCafé trapt af met Ronald Visser en Erwin Hout van BIS, over de actuele stand van zaken op het gebied van televergaderen. Professionele vormen van videoconferencing leveren volgens hun nog steeds grote besparingen op.

Het RadioCafé van ondernemerszender MKB Radio wordt dagelijks uitgezonden: ‘s ochtends om 7 uur, ‘s middags om 12.00 uur en om 17.00 uur, en ‘s avonds om 21.00 uur. Schakel in via