Eerste Hulp bij Innovatie

Gratis e-book helpt met vernieuwing voor jouw bedrijf

27 oktober 2017

Innovatieve ondernemingen zijn winstgevender dan andere bedrijven. Als ondernemer moet je daarom blijven vernieuwen om te blijven concurreren en groeien.

E-book 'Eerste Hulp bij Innovatie'

“Innoveren is niet vanzelfsprekend en voor velen onbekend terrein,” schrijven Leendert-Jan Visser (MKB-Nederland) en Erik Ham (TNO) in het voorwoord van Eerste Hulp bij Innovatie. Samen met MKB Servicedesk hebben zij dit boek geschreven om jou als ondernemer te ondersteunen.

Praktijkvoorbeelden

Wat is innovatie nu eigenlijk, en hoe ontdek je waar je kansen liggen? Een goed idee is een goed begin, maar dan? Het omzetten van een idee in daden kost soms hoofdbrekens. Het boek helpt je op weg aan de hand van de kennis en het wetenschappelijk onderzoek van TNO, de Erasmus Universiteit en MKB Nederland, maar bovenal met hulp van praktijkvoorbeelden van innovatieve collega-ondernemers.

“Nieuwe producten verzinnen is leuk,” zegt Leo Voorwinden, de ondernemer achter het merk Leev. Hij heeft een goed beeld van zijn doelgroep en kijkt continu om zich heen, zowel binnen als buiten zijn branche. Op die manier bedenkt hij regelmatig nieuwe producten. Met succes: zijn speltwafels, biologische cranberryrepen en superfoods liggen in de schappen van de grote supermarktketens.

Meer dan techniek

Het gaat bij innovatie lang niet alleen om technologische vernieuwing. In Eerste Hulp bij Innovatie lees je over vooruitgang in de ruimste zin van het woord: van kleine verbetering tot compleet nieuwe diensten, producten en organisatiestructuren.

De tips en trucs uit het boek zijn gebaseerd op verhalen van inspirerende ondernemers zoals Voorwinden. Andere leermeesters zijn Merijn Everaarts (De Dopper), Mark Boeren (Pathema, winnaar Procesinnovatieprijs 2014) en de ondernemers achter Bercomex. Die laatste zorgde zelfs voor vernieuwing voor de hele bloembranche.

Reacties van lezers

Rob van den Ende (The Notepad Factory):

"Met stijgende verbazing heb ik het boek gelezen. Het is prima te volgen en geeft meer dan waardevolle tips. Ik waardeer het zeer dat professor Henk Volberda (Erasmus Universiteit) wordt aangehaald. Hulde!"

Jaspar Roos (XL Family):

“Ik wilde dat dit boek er was geweest toen ik in de wereld van innovatie stapte. Het boek is volledig en staat bomvol praktische tips en mooie verhalen van nieuwe helden. Een cadeautje voor de lezer!”

Leen Zevenbergen (ondernemer en auteur Sustainability @ the speed of passion):

“Innovatie speelt zich vaak af in kleine bedrijven. Er liggen nog talloze kansen voor ondernemers om te vernieuwen. Durf op een andere manier te denken en onderscheid je van de massa."

Auteur

Claartje Vogel