The Next Entrepreneur

Kennisontbijt: Hoe start ik een onderneming?

Interview met Leen Bakker

Wist jij dat er in Nederland meer dan 3,5 miljoen mensen geïnteresseerd zijn in ondernemerschap? Dat is de helft van de beroepsbevolking! Een bedrijf starten dus. Maar hoe? Dat leer je tijdens ons kennisontbijt met het thema 'starten'. Ben jij erbij, op 30 januari tussen 7 en 9 uur?

30 januari 2014

Van Straalen: 'Geen toeslag meer op arbeid in avond of weekend'

Voorzitter MKB-Nederland wil af van 'ouderwetse' regeling

De toeslag op het loon voor arbeid buiten standaard kantooruren moet volledig verdwijnen als het aan MKB-Nederland ligt. "Dat is helemaal uit de tijd. We leven niet meer in 1960", zegt Michaël van Straalen, voorzitter van de belangenvereniging, in het Financieele Dagblad.

28 januari 2014

UvA en VU starten opleiding Entrepreneurship

Master biedt wetenschappelijke kijk op ondernemerschap

De Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) starten komende zomer met een nieuwe opleiding voor toekomstige ondernemers. De master Entrepreneurship is vanaf studiejaar 2014-2015 te volgen.

28 januari 2014

Gemeenteraadsverkiezingen 2014: laat je stem vast horen!

Twitteractie MKB-Nederland

Op 19 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Maar je hoeft niet te wachten met het uitbrengen van je stem; MKB-Nederland verzamelt vanaf 27 januari via Twitter de mening van ondernemers.

28 januari 2014

Hoe werkt de kortgedingprocedure voor incassozaken?

Column | Sneller je geld via de rechter

Als een debiteur je factuur niet betaalt, kan je een incassobureau inschakelen. Maar wat als er zelfs dan nog niet wordt betaald? Dan zijn er diverse gerechtelijke procedures die je tegen een debiteur op kunt starten. Een belangrijk wapen is het zogenaamde incasso kortgeding.

27 januari 2014

Mkb-er wil slim werken en reizen

Test waar jij staat met de Slim Werken Slim Reizen scan

Mkb-ondernemers hebben volop interesse in de mogelijkheden om slimmer te werken en te reizen. Dat blijkt uit de campagne “52filevrijedagen” van MKB-Nederland en het Platform Slim Werken Slim Reizen.

24 januari 2014

MKB RadioCafé 17 januari 2014

Starten, doorzetten en nieuwe energie opdoen

MKB RadioCafé biedt ook deze week weer veel interessante onderwerpen voor ondernemers. In deze aflevering gaat het over starten, doorzetten en nieuwe energie opdoen. We willen Nederland immers elke dag een stukje ondernemender maken.

20 januari 2014

MKB RadioCafé 10 januari 2014

Starten en internationale dromen waarmaken

De eerste uitzending van MKB RadioCafé in het nieuwe jaar gaat over starten en meteen internationaal uitrollen. Gastheer Bram Donkers kijkt met verschillende gasten kritisch naar alle goede voornemens en ambitieuze plannen.

14 januari 2014

GfK en Rabobank signaleren ontwikkelingen retail

Thema-uitzending: ondernemen in de retail

Hoe kun je als ondernemer in de retail overleven en je voordeel doen met de huidige ontwikkelingen? Marco Wolters, commercieel directeur van het GfK, en Alexander Heijkamp, sectormanager retail bij de Rabobank, delen hun bevindingen.

16 december 2013

"Dat ik juist nu een idee in een nichemarkt lanceer, maakt me The Next Entrepreneur"

Interview | TNE-finalist Jort van Sisseren

Jort van Sisseren is met zijn bedrijf 'Doe-het-zelf jachtmakelaar' één van de vier finalisten van The Next Entrepreneur 2013. En maakt daarmee kans om dé starter van 2013 te worden en 13.013 euro te winnen. Waarom denkt hij te winnen? En wie is zijn grootste concurrent?

25 november 2013

Getoond 91 tot en met 100 van 466 totaal, er zijn meerdere pagina's