The Next Entrepreneur

Universiteit en mkb: ga samen de grens over!

Column Willem Overbosch | Internationaal ondernemen begint bij universiteiten

Waar zijn die ondernemers die dromen over een lancering in China of het uitbesteden van productie? Waarom doen jullie niet mee aan een Research Project van de universiteit? Samenwerken met de studenten zou heel voordelig kunnen zijn.

01 december 2017

Sterk uit de startblokken: 5 tips voor bootstrapping

Startup in de ultieme spaarstand

Heb jij als toekomstige startup weinig geld om een bedrijf van de grond te tillen? Steeds vaker kiezen (vooral) softwarebedrijven voor bootstrapping, waarmee je maximaal rendement haalt vanuit de spaarstand.

29 november 2017

Studentondernemers, waarom niet?

Een eigen zaak runnen tijdens je studie

Nederland telt ongeveer 3000 studentenondernemers: jongeren die tijdens hun studie een bedrijf starten. En waarom niet? Het runnen van je bedrijf is leuker dan werken in de bediening of vakkenvullen bij de supermarkt.

22 november 2017

Kansen verzekerd voor startups: stap in Insurtech

Miljardenindustrie wordt opgeschud

Na Fintech, technologie die het traditionele bankwezen op zijn kop gaat zetten, zal ook de verzekeringswereld er aan moeten geloven: veel startups storten zich de komende jaren op Insurtech.

20 september 2017

Pirate Summit: knotsgek event voor internationale startups

'Ooglapje op en gáán'

Houd je niet van de standaard pitch evenementen waar startups en potentiële investeerders elkaar kunnen treffen? Mag het een slagje gekker? Bezoek dan de beruchte  Pirate Summit in Keulen eens. ‘Arrr!’

12 september 2017

Plannen voor een AI-startup? Durf verder te kijken

Kansen in smart machines

Heb je plannen voor een startup in artificial intelligence, dus kunstmatige intelligentie? Kijk dan wat breder dan je nu misschien doet als je op zoek bent naar kansen.

12 september 2017

Blog Brazilië, deel 1: Vertrouwen

Hans Biesheuvel blogt over handelsmissie Brazilië

Op zondag 18 november vertrekt een Nederlandse delegatie voor een economische missie naar Brazilië. Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland, leidt een groep Nederlandse ondernemers. In dit blog houdt hij het thuisfront op de hoogte.

14 augustus 2017

"Een investering in Google, dat leek me niks"

Interview | Leen Zevenbergen

Elke week krijgt hij wel een telefoontje van een ondernemer die hem vraagt te helpen bij de uitvoering van een idee. Ondernemer Leen Zevenbergen wordt in de ondernemerswereld beschouwd als iemand die senioriteit aan een startend bedrijf kan toevoegen, iemand die beginnende ondernemers aan klanten kan helpen.

27 juni 2017

Do's en dont's voor startende ondernemers

Column Laura Peters | Mijn derde week als ondernemer

Het is mijn derde week als ondernemer. Ik heb bergen energie, maar kom ook de nodige bergen tegen die ik moet beklimmen! Inmiddels heb ik een website en heb ik iedereen - die het wel of niet wilde weten - verteld dat ik ben gestart. Met veel aanmoedigingen en tips tot gevolg.

27 juni 2017

Hoe werk ik samen met andere ondernemers?

Bundel je krachten: doe het samen

Als startende ondernemer heb je veel zaken waar je rekening mee moet houden. Je moet jezelf presenteren aan klanten en opdrachtgevers, een boekhouding opzetten, misschien een bedrijfspand betrekken en een website bouwen. Dit hoef je niet allemaal alleen te doen. Ga samenwerken met andere (startende) ondernemers.

27 juni 2017

Getoond 31 tot en met 40 van 466 totaal, er zijn meerdere pagina's