The Next Entrepreneur

Helft bedrijven stuurt elektronische facturen

33 procent gebruikt voorlopig nog papieren rekening

52 procent van de bedrijven in Nederland stuurt al elektronische facturen naar hun klanten. Bijna 10 procent van de ondernemingen verwacht in 2014 ook te starten met elektronisch factureren en 5 procent twijfelt nog.

12 juni 2017

Regels duurzame inkoop overheid zijn onrealistisch

MKB-Nederland overlegt met minister Van der Hoeven

De manier waarop de overheid energiebesparing wil bereiken in het bedrijfsleven, is voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf vrijwel onuitvoerbaar.

19 april 2017

Afspraken tussen samenwerkende winkeliers blijven mogelijk

Vrijstellingsregeling verlengd voor onbepaalde tijd

MKB-Nederland en de Nationale Winkelraad zijn blij dat winkeliers binnen samenwerkingsverbanden afspraken mogen blijven maken over het ontwikkelen van formules, marketing, het voeren van gezamenlijke reclameacties en inkoop.

19 april 2017

Stop milieusubsidies ondermijnt investeringsbereidheid

Inconsistent beleid frustreert ondernemer

MKB-Nederland reageert met grote verbazing en teleurstelling op het onaangekondigde besluit om drie succesvolle milieusubsidies met onmiddellijke ingang tijdelijk stop te zetten. Het nemen van een dergelijke maatregel is niet in de geest van het werkprogramma “Schoon en Zuinig” van het kabinet.

03 april 2017

MKB wie?

Het verschil tussen MKB Servicedesk, MKB-Nederland, MKB Brandstof en de rest

In Nederland zijn er tientallen bedrijven die in hun bedrijfsnaam de letters MKB voeren. Die verschillende organisaties richten zich op het midden- en klein bedrijf en hebben onderling vaak niets met elkaar te maken.

08 februari 2017

'Investeerder kijkt vooral naar de ondernemer zelf'

Tips om een investeerder te overtuigen

Twee startende ondernemers houden een presentatie voor een investeerder. Beiden hebben een prima businessplan. Toch krijgt de één financiering en de ander niet. Hoe krijgt je daar als ondernemer grip op?

08 februari 2017

MKB-Nederland: Ingrijpen AOW kan niet wachten

Discussies over AOW-leeftijd en overheidsfinanciën mogen korte-termijnmaatregelen niet frustreren

Het zware weer waarin de Nederlandse economie is terechtgekomen, noopt kabinet en sociale partners tot heel snel ingrijpen. De maatregelen die op korte termijn noodzakelijk zijn mogen daarom niet worden gefrustreerd door discussies over onderwerpen die voor de langere termijn om aandacht vragen, zoals de AOW-leeftijd en de overheidsfinanciën. Dat zegt MKB-Nederland in een reactie op de voorlopige economische cijfers die het Centraal Plan Bureau (CPB) vandaag heeft gepresenteerd.

21 december 2016

Een kriebelend ondernemersgen

Editorial | The Next Entrepreneur

Als je in een bedrijf werkt dat draait om ondernemers, kriebelt het regelmatig: dat ondernemersgen. De ene collega verkoopt gebloemde theepotten en -kopjes via haar vintage website, de ander verhuurt hostesses voor beurzen. Allemaal aangestoken door de ondernemers die we dagelijks spreken.

28 november 2016

De Jager versoepelt boetes late belastingafdracht

Ondernemers die te laat zijn met de maandelijkse afdracht van btw krijgen niet meer automatisch een boete.

Staatssecretaris De Jager van Financiën kondigt dit aan in de aprileditie van het magazine Ondernemen! van MKB-Nederland, dat volgende week verschijnt.

26 september 2016

Bedrijfsopvolging door management buy in

MKB Trends 2013: Koop een bestaand bedrijf

Bedrijfsopvolging heeft in 2013 grote prioriteit voor MKB-Nederland. Een prima vorm van opvolging is management buy in. Ondernemers die op deze manier een bedrijf overnemen in plaats van vers starten, doen het beter qua overlevingskansen.

23 september 2016

Getoond 51 tot en met 60 van 466 totaal, er zijn meerdere pagina's