The Next Entrepreneur

MKB-Nederland Regio's

Maak kennis met de zeven regiokantoren van MKB-Nederland

MKB Nederland, dé organisatie voor het midden- en kleinbedrijf, staat voor het optimaliseren van het ondernemersklimaat. Niet alleen landelijk, maar op regionaal niveau. MKB-Nederland heeft zeven regiokantoren.

12 augustus 2014

Hoe maak ik online mijn ondernemersplan?

Vier tips voor een goed businessplan

Je kan veel informatie vinden over ondernemingsplannen, ook wel businessplan genoemd. Het is duidelijk dat het schrijven van een goed businessplan belangrijk is. Toch is het niet altijd makkelijk om een begin te vinden en om te weten wat je precies moet doen. Als je niet zoveel budget hebt, is het daarom interessant om de mogelijkheden van een online businessplan te verkennen. Het is een bijzonder handig hulpmiddel.

07 augustus 2014

Starter van nu vindt zichzelf uniek

3e editie The Next Entrepreneur vandaag van start

De starter van nu vindt zijn product of dienst uniek. Of meent vernieuwend te zijn doordat hij een product of dienst beschikbaar maakt voor een compleet nieuwe doelgroep. Toch beamen starters nog hulp te kunnen gebruiken. Vooral bij het opstellen van plannen. Dat blijkt uit onderzoek van MKB-Nederland en Rabobank onder 2.500 starters, dat in het kader The Next Entrepreneur 2014 is uitgevoerd door Motivaction.

05 mei 2014

Hoe vind ik een zakenpartner?

Innoveren samen met een business partner

Er zijn talloze redenen om te kiezen voor een zakenpartner, zeker op het gebied van innovatie. Door samen te werken met een business partner kun je bijvoorbeeld de financiering van een innovatief product rond krijgen, maar ook kennis uitwisselen, een onderzoeksproject starten, je product verkopen of de buitenlandse markt verkennen. Als hebt besloten dat je wilt samenwerken, hoe vind je dan een geschikte partner?

22 april 2014

Mkb'ers staan open voor 55-plussers bij sollicitatie

Ondernemers positief over oudere sollicitanten

40 procent van de mkb'ers is bereid om specifiek oudere sollicitanten uit te nodigen voor vacatures. Dat blijkt uit onderzoek van MKB-Nederland en UWV dat werd gepresenteerd tijdens de Week van de Ondernemer.

11 april 2014

Hoe ondernemersvriendelijk is het aanbestedingsbeleid in Nederland?

Onderzoek MKB-Nederland onder gemeenten

Een jaar na de invoering van de nieuwe Aanbestedingswet is het tijd om de balans op te maken. Ondersteunen gemeenten lokale ondernemers meer sinds de invoering van deze wet? MKB-Nederland onderzoekt dit de komende maanden.

03 april 2014

MKB Lenteborrel

25 maart in Amsterdam | Internationale ambities komen tot leven

Laat je tijdens de 12de Rabobank MKB Lenteborrel inspireren en informeren over de mogelijkheden van ondernemen in het buitenland. Burgemeester Eberhard van der Laan deelt zijn ervaringen met handelsmissies en de Rabobank over het grijpen van internationale kansen voor bedrijven.

27 maart 2014

MKB-Nederland houdt vast aan 20 wettelijke verlofdagen

70% ondernemers tevreden over wettelijk minimum

MKB-Nederland is tegen een verhoging van het wettelijk aantal verlofdagen. Indien er over meer vakantiedagen wordt gesproken, hoort dat thuis in het arbeidsvoorwaardenoverleg tussen werkgevers en werknemers, zo vindt de mkb-koepel.

25 maart 2014

Ondernemers tegen uitbreiding zwangerschapsverlof

MKB-Nederland ziet niets in de verlenging

MKB-Nederland ziet niets in verlenging van het zwangerschapsverlof zoals de Europese Commissie vandaag heeft voorgesteld. Uitbreiding van het verlof staat haaks op de noodzaak tot verhoging van de arbeidsproductiviteit. De ondernemerskoepel is dan ook van mening dat de Nederlandse regering het Europese plan met klem moet afwijzen.

25 maart 2014

Heb jij het vitaalste bedrijf van Nederland?

MKB-Nederland geeft startsein voor de ElkeDagBeterAwards 2014

MKB-Nederland is op zoek naar het vitaalste bedrijf van Nederland, via een speciaal in het leven geroepen award: de ElkeDagBeterAward. Het bedrijf dat het meest duurzaam met het personeel omgaat, krijgt uiteindelijk de prijs. Wil jij kans maken? Je kunt je nog inschrijven tot en met 27 maart.

11 maart 2014

Getoond 81 tot en met 90 van 466 totaal, er zijn meerdere pagina's