Europa

Productie op lokaal niveau neemt toe

MKB Trends 2013: Ondernemers kiezen voor Europa in plaats van China

De productie uitbesteden in lageloonlanden als Bangladesh, China en Taiwan; in 2013 zullen ondernemers het steeds minder doen. Productie op lokaal niveau wordt het weer in 2013.

23 september 2016

Webshop? Zorg dat klanten mobiel kunnen kopen

Steeds meer Nederlanders winkelen op tablet en smartphone

1 op de 9 online aankopen wordt gedaan met een mobile device, dus een smartphone of een tablet. Dat aandeel groeit explosief. Inmiddels wordt in Nederland 550 miljoen euro uitgegeven met de smartphone of tablet. Zorg dat jouw webshop hier nú klaar voor is.

22 september 2016

Kamer van Koophandel speelt voor Sinterklaas en deelt 15 miljoen euro uit

Twee miljoen ingeschrevenen mogen eenmalig gratis EGU opvragen

De Kamer van Koophandel wil haar steentje bijdragen aan het verminderen van de administratieve lasten voor ondernemers.De KVK gaat het Elektronisch Gewaarmerkt Uittreksel (EGU) jaarlijks eenmalig gratis aan ondernemers verstrekken.

01 september 2016

Nieuwe btw-heffing in de EU

Wat betekent dit voor mijn bedrijf?

De btw-heffing in Europa is vanaf 1 januari 2010 aangepast. Als je zaken doet met het buitenland, gaat er voor jou het een en ander veranderen.

02 augustus 2016

Werkspot maakt stap naar Italië: "Daar liggen kansen"

Talkshow met ondernemer Ronald Egas

"We willen verder groeien dan de landsgrenzen." Ondernemer Ronald Egas heeft zijn oog laten vallen op Italië. Waarom Italië? En hoe pak je dat aan over de grens? Bekijk de talkshow.

09 mei 2016

Welke fiscale voordelen rondom zakelijk rijden veranderen in 2014?

Wat gebeurt er met de aftrekmogelijkheden en bijtelling?

Sinds het ‘najaarsakkoord’ dat de belastingplannen voor 2014 rondmaakte, weet je als ondernemer dat de kosten van je mobiliteit volgend jaar flink kunnen oplopen. Zowel privé als zakelijk. De regering hoopt ruim een miljard euro extra op de begroting te kunnen zetten met het aanpassen van fiscale spelregels voor autobezitters. Wat gaat er veranderen?

16 februari 2016

Ondernemer is duizenden euro's kwijt aan spooknota's

Schade in Benelux gemiddeld 5000 euro per bedrijf

Ondernemers in de Benelux zijn jaarlijks naar schatting gemiddeld 5000 euro kwijt door acquisitiefraude. Dat blijkt uit onderzoek van het Secretariaat-Generaal van de Benelux Unie onder 1153 bedrijven uit de drie landen. De onderzochte bedrijven kregen gemiddeld elk jaar een spookfactuur.

02 februari 2016

Pas op voor acquisitiefraude!

MKB Servicedesk ontvangt meldingen van malafide praktijken

Deze week ontvangt MKB Servicedesk meerdere meldingen van een Spaans bedrijf die ondernemers vraagt om het "World Wide Web register" up to date te houden.De kosten van €877 euro worden echter verstopt in een stuk onduidelijke tekst. Ongeruste ondernemers bellen om andere mkb'ers te waarschuwen voor deze post die riekt naar acquisitiefraude.

02 februari 2016

Whitepaper 'Ondernemen in het Verenigd Koninkrijk'

Zaken doen in Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland

Het Verenigd Koninkrijk is de op twee na grootste economie in de Europese Unie en telt ruim 61 miljoen inwoners. Een enorme afzetmarkt die zeer toegankelijk is dankzij de Europese interne markt. Plannen om als ondernemer het Kanaal over te steken? Lees dan deze whitepaper waarin de do’s en dont’s van ondernemen in het Verenigd Koninkrijk aan de orde komen.

15 december 2015

Hoe win je het OHMF?

Winnaars Oranje Handelsmissiefonds 2014 delen tips

Het Oranje Handelsmissiefonds helpt ondernemers de stap over de grens te maken. Er zijn jaarlijks honderden aanmeldingen. Hoe kom je bij de laatste tien? En welke export-tips hebben de winnaars van vorig jaar voor jou? Bekijk de video.

11 december 2015

Getoond 91 tot en met 100 van 364 totaal, er zijn meerdere pagina's