Europa

‘Succesvol dankzij focus op SEO’

Kansen op de Duitse markt van medische hulpmiddelen

Duitsers geven per jaar zo'n 30 miljard euro uit aan medische producten, waaronder rond de 15 miljard aan medische hulpmiddelen. De Duitse gezondheidssector biedt dus kansen voor ondernemers, helemaal nu de bevolking steeds ouder wordt. Eigenaar Jeroen Venema: “Dat gaat in Duitsland nog sneller dan hier, ze hebben relatief het grootste aantal senioren binnen de EU. En dat is weer positief voor ons.”

11 december 2015

Ondernemen in Turkije, moet ik wachten op EU-lidmaatschap?

De mogelijkheden van ondernemen in Turkije

Turkije wordt wel eens het China van Europa genoemd. Dan wordt gedoeld op de riante economische groei en goedkope arbeidskrachten. Klopt dit beeld? En hoe kan je aanhaken aan dit economische succes?

11 december 2015

Technologische sector sterk internationaal actief

60 procent van omzet komt uit het buitenland

Technologische bedrijven genereren 60 procent van hun omzet (60 miljard euro) in het buitenland en maken daarmee ongeveer een achtste uit van de totale Nederlandse export. Dat blijkt uit onderzoek van technologische ondernemersorganisatie FME-CWM onder haar leden.

11 december 2015

Amerika, China en Rusland belangrijk voor topsectoren

Bijna alle internationale bedrijven ook buiten EU actief

Van de internationaal ondernemende bedrijven uit de negen topsectoren is 83 procent (ook) buiten de Europese Unie actief. Amerika is de voornaamste niet-Europese handelspartner, maar China en Rusland worden ook steeds belangrijker.

11 december 2015

Met welke internationale handelsrestricties moet ik rekening houden?

Checklist | Wat mag je uitvoeren en doorvoeren?

Je mag niet elk product zomaar exporteren. Voor bepaalde goederen en landen bestaan internationale handelsrestricties. Hierbij gaat het om militaire goederen en spullen die als wapen kunnen worden ingezet. De regels zijn gebaseerd op internationale verdragen, exportcontroleregimes en Europese besluitvoering.

11 december 2015

Economische trend: reshoring komt op

Productie wordt van Azië teruggehaald naar Europa

Was offshoring een van de belangrijkste economische trends van de afgelopen decennia, nu halen veel bedrijven hun bedrijfskritieke productieprocessen juist weer terug naar Europa. Redenen zijn oplopende loonkosten in landen als China en India en teleurstelling over de geleverde kwaliteit.

10 december 2015

Transportsector komt met digitale vrachtbrief

Besparing voor bedrijfsleven: 675 miljoen euro

Transport en Logistiek Nederland, verladersorganisatie EVO en Beurtvaartadres, de instantie die documenten uitgeeft, werken aan een digitaal systeem voor de vrachtbrieven. Door de papieren versie te vervangen voor een digitaal exemplaar, kan het Nederlandse bedrijfsleven minstens 675 miljoen euro besparen.

10 december 2015

Bedrijfsprocessen uitbesteden via offshoring

Hoe besteed je productieprocessen uit aan lagelonenlanden?

Offshoring is een vorm van outsourcing waarbij je productieprocessen uitbesteedt aan toeleveranciers in het buitenland. Dit kun je doen omdat het goedkoper is, denk aan het verplaatsen van arbeidsintensieve processen naar lagelonenlanden. Maar ook omdat je zelf niet over de juiste kennis of voldoende capaciteit beschikt. Bekende offshorelanden zijn India en China. Binnen Europa is Polen een populair land voor het uitbesteden van de productie.

10 december 2015

Importeren uit Mongolië, Bolivia en Armenië wordt gunstiger

Speciale handelsvoordelen import aangepast

De Europese regeling die de import uit ontwikkelingslanden moet stimuleren, APS, is per 1 januari gewijzigd. Hierdoor kun je extra gunstig importeren uit tien landen zoals Armenië, Kaapverdië of Mongolië, maar vervallen ook invoervoordelen voor landen als Brazilië en Maleisië.

10 december 2015

In vier stappen naar succesvol debiteurenbeheer

Ondernemers lopen 1,5 miljard euro mis

Ondernemers lopen jaarlijks 1,5 miljard euro mis doordat hun facturen niet betaald worden. Een hoop geld in een periode waarin de euro’s niet voor het oprapen liggen. Een goed debiteurenbeheer kan de zorgen wegnemen.

01 december 2015

Getoond 101 tot en met 110 van 364 totaal, er zijn meerdere pagina's