Europa

Sociale lasten werkgever fors gestegen

Werkgever betaalt een derde meer door crisis en vergrijzing

Tussen 2002 en 2010 zijn de sociale lasten van werkgevers gestegen van 39,6 miljard naar 52,2 miljard euro. Dit blijkt uit een beleidsdoorlichting in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

09 juli 2015

Spareribs, snelle boodschappen en dromen

MKB RadioCafé 27 november 2014

Aan de stamtafel van het MKB RadioCafé zitten deze week jonge, fleurige ondernemers met een droom. Zij laten zien dat je dromen weldegelijk in effectieve banen kunt te leiden, om ze vervolgens uit te voeren. Daar is niks fladderigs aan.

02 december 2014

Banken geven mkb'er minder snel krediet

Ondernemer op zoek naar andere vormen van financiering

Banken in Europa worden steeds voorzichtiger met het verstrekken van bedrijfskredieten. Vooral kleine bedrijven zijn de dupe en moeten op zoek naar alternatieve vormen van financiering. Toch is er nog altijd sprake van een kredietgroei.

20 november 2014

Weekly Hangout: 'mkb-beurs' EnterNext - hoe werkt het?

Uitzending met Cees Vermaas, CEO NYSE Euronext Amsterdam

Afgelopen zomer werd EnterNext gelanceerd. In de media veel bestempeld als 'mkb beurs'. Maar wat is EnterNext precies? En welke rol gaat EnterNext spelen in de markt van financiering? Cees Vermaas, CEO van NYSE Euronext Amsterdam geeft uitleg.

14 november 2014

Europese subsidies: wat is Horizon 2020?

70 miljard euro subsidie beschikbaar

De Europese Commissie stelt in de periode 2014 tot 2020 70 miljard euro beschikbaar voor innovatie. De regeling Horizon 2020 is de opvolger van het Zevende Kaderprogramma (KP7), maar is hier en daar wel aangescherpt om de toegankelijkheid voor het mkb te vergroten.

06 oktober 2014

Korte verblijftijd Poolse uitzendkrachten

6 Op de 10 Polen blijven korter dan 4 maanden

Zes op de tien Polen en andere Oost-Europeanen die in ons land via uitzendbureaus werken, blijven hier minder dan vier maanden. Een groep van 3 procent werkt langer dan een jaar in Nederland. Maar de meeste Oost-Europese uitzendkrachten blijven voor een korte periode om vervolgens na een tijdje weer terug te keren om nogmaals in ons land te werken.

18 juli 2014

Nederlanders winkelen graag online

In de Europese top van webshoppers

Winkelen? Daar hoef je de deur niet meer voor uit, lijken veel Nederlanders te denken. Nederland behoort namelijk tot de Europese top als het gaat om online aankopen. In 2008 kochten 7,5 miljoen Nederlanders producten of diensten via internet. Dit meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) vandaag.

21 juni 2014

"Te weinig ruimte voor startups in Nederland"

Column Marijn van Vliet | Nederland moet meer doen voor start-ups

Start-ups in Nederland krijgen nog te weinig ruimte, vindt Marijn van Vliet. Om klaar te zijn voor de toekomst, moet de overheid innovatieve bedrijven helpen groeien.

13 juni 2014

'Nederland moet e-Ambitie tonen'

Ambitieus actieplan voor Nederlandse e-commerce

De totale omzet van Nederland laten stijgen van 120 naar 150 miljard euro. Om dat doel te bereiken presenteert Shopping2020 een aantal concrete actieplannen op het gebied van e-commerce.

09 juni 2014

Europese verkiezingen: wat is belangrijk voor jou?

De belangrijkste punten voor ondernemers

Weet jij al wat je gaat stemmen op 22 mei? De Europese verkiezingen zijn juist voor jou als ondernemer belangrijk, omdat veel wetgeving waar jij mee te maken hebt uit Brussel komt. Wij hebben een paar belangrijke punten voor ondernemers uitgelicht, met de standpunten van de belangrijkste Nederlandse partijen.

15 mei 2014

Getoond 111 tot en met 120 van 364 totaal, er zijn meerdere pagina's