Europa

In welke landen vraag ik octrooi aan?

Tips voor het bepalen van je keuze

Naast Nederlandse octrooien kun je je uitvinding ook Europees en zelfs wereldwijd beschermen. Omdat het aanvragen van buitenlandse octrooien veel tijd en geld kost moet je goed bedenken voor welke landen het wel en niet zinvol is. Een aantal tips die je kunnen helpen met beslissen vind je in dit artikel.

15 april 2014

Ruim 51 miljard euro aan renteswaps

Column Patrick van Gerwen | Cadension

De vraag die mij het meest wordt gesteld over de problematiek rond renteswaps, is: om hoeveel ondernemers gaat het dan eigenlijk? Om een beeld te krijgen van de omvang van het derivatengebruik hebben wij zelf een onderzoek gedaan. Wat blijkt? Mkb’ers hebben ruim 51 miljard euro aan renteswaps.

14 april 2014

Ondernemers spannen vaker incassoprocedure aan

Meer mkb'ers naar de rechter voor hun geld

Ondernemers spannen de laatste jaren steeds vaker een incassoprocedure aan voor openstaande rekeningen. Net als in 2012 was er in 2013 een stijging van 85 procent ten opzichte van 2010. Gemiddeld stond er bij de incassozaken een bedrag van 6000 euro open.

01 april 2014

Hoe ziet ‘de’ zakelijke rijder eruit?

Ondernemer blijkt zuinige rijder

Mensen met een auto van de zaak verdienen gemiddeld 67.000 euro bruto per jaar en zijn meestal werknemers, vaak in dienst van grote ondernemingen. Onder de berijders van zeer zuinige voertuigen (0 procent en 14 procent bijtelling) bevinden zich veel ondernemers.

25 maart 2014

Ondernemers tegen uitbreiding zwangerschapsverlof

MKB-Nederland ziet niets in de verlenging

MKB-Nederland ziet niets in verlenging van het zwangerschapsverlof zoals de Europese Commissie vandaag heeft voorgesteld. Uitbreiding van het verlof staat haaks op de noodzaak tot verhoging van de arbeidsproductiviteit. De ondernemerskoepel is dan ook van mening dat de Nederlandse regering het Europese plan met klem moet afwijzen.

25 maart 2014

Werkgevers vrezen verlofregeling EU

180 miljoen extra loonkosten

Werkgevers in Nederland vrezen 180 miljoen aan extra loonkosten wanneer het EU-voorstel van de commissie vrouwenrechten voor twintig weken zwangerschapsverlof wordt doorgevoerd. Dat meldt het Financieele Dagblad woensdag.

25 maart 2014

Europese MBO finale Jong Ondernemen in Londen

Wint S-charger de Europese titel?

S-charger, een bedrijf dat een product in de markt heeft gezet waarmee je 150 procent meer capaciteit op je smartphone krijgt, dingt in Londen mee naar European Company of the Year Competition.

24 februari 2014

Winkeliers kunnen 'afrekenen' met dieven

Eis 181 euro schadevergoeding van winkeldieven

Niets zo frustrerend als een winkeldief die je winkel overhoop haalt en vervolgens jóu laat zitten met de schade. Daar komt verandering in. Vanaf nu kun je als winkelier een schadevergoeding eisen van winkeldieven.

31 januari 2014

Webwinkeliers verdienen benedenmodaal

Slechts 1 op de 5 ondernemers komt rond van webshop

Zeker 80 procent van de online ondernemers verdient geen modaal inkomen met zijn webshop. Ongeveer de helft van de webwinkeliers heeft een jaaromzet van minder dan 10.000 euro. Bijna één op de drie webwinkeliers heeft zelfs nog nooit een euro winst gemaakt. Dat blijkt uit onderzoek van de expertgroep Online Ondernemen van Shopping2020 onder 500 online ondernemers.

31 januari 2014

Europa verruimt mogelijkheden op aanbestedingen

Meer kansen voor mkb-ers

Door nieuwe richtlijnen kunnen kleine ondernemers meer kans maken op aanbestedingen. De Europese Unie heeft een wetgevingspakket aangenomen waarbij minder bureaucratie moet leiden tot meer kansen.

29 januari 2014

Getoond 121 tot en met 130 van 364 totaal, er zijn meerdere pagina's