Europa

"Met 30.000 euro Expressvracht kunnen we veel klanten bereiken"

Ondernemer in beeld - Mick Perez van Zand Wholesale B.V.

Een van de deelnemers aan de MKB Export Award is Zand Wholesale B.V., een bedrijf dat unieke, one size fits all-rokjes maakt. De rokjes worden in de eigen fabriek in New Delhi gefabriceerd van stofrestanten, waardoor er nooit meer dan vijf hetzelfde zijn. Het unieke concept is een succes: Zand Amsterdam-rokjes worden inmiddels verkocht in verschillende Europese landen, Canada, Amerika en Australië.

09 januari 2014

"Rode spanbanden zijn geen succes in Polen"

MKB Export Award-deelnemer Monique Ansink over internationaal ondernemen

Monique Ansink is directeur van Excellent Products, een bedrijf dat sleepkabels, spanbanden en snelbinders maakt en verkoopt in Europa en Azië. Sinds ze meeging met een economische missie naar Turkije richt ze haar vizier op dit land. "Tijdens zo'n missie gaan er veel deuren voor je open, het werkt dus zeker wel!"

09 januari 2014

Kansen voor ondernemers op de Olympische Spelen

Sla je slag bij internationale aanbestedingen

Aanbestedingen bij grote internationale evenementen zoals de Olympische Spelen en het Europees Kampioenschap voetbal bieden kansen voor ondernemers. Zakendoen op de Spelen is zeker niet het exclusieve terrein voor multinationals. Zo bewijst ook Van den Berk Boomkwekerijen uit het Brabantse Sint-Oedenrode.

08 januari 2014

Duizenden bedrijven straks niet klaar voor SEPA

Let op: zorg dat jij geen betalingen misloopt!

20.000 tot 60.000 bedrijven zullen op 1 februari nog niet klaar zijn voor de overgang naar het Europese rekeningnummer IBAN, schatten de Nederlandse banken. Dat is een probleem, want banken mogen vanaf 1 februari geen betaal- of incasso-opdrachten meer verwerken met oude nummers. Zorg dat jij hier niet bijhoort.

06 januari 2014

Nederlandse werkvloer vol geweld, gepest en intimidatie.

Werkdruk stijgt, dalende lijn in dodelijke ongevallen en letsel

Werknemers in Nederland maken vaker melding van pesten, geweld en intimidatie op hun werk dan gemiddeld in Europa. Twee derde van de Nederlandse artsen en verpleegkundigen heeft daar bijvoorbeeld regelmatig mee te maken.Dat staat in de Arbobalans 2006 die minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken maandag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

03 januari 2014

Zonnepanelen-installateur wint groeiprijs

Winnaar FD Gouden Gazellen Nederland

Groene energie is booming. Het snelstgroeiende bedrijf van Nederland is Arends Techniek uit het Drentse Tweede Exloërmond. Dit bedrijf, dat zonnepanelen levert en installeert, won de Gouden Gazelle in de categorie bedrijven met een omzet tot 2 miljoen euro.

11 december 2013

45 miljoen euro voor Amsterdamse bedrijven

Klimaatfonds voor schone energieprojecten

Amsterdamse ondernemers die een project willen starten om schone energie op te wekken, kunnen aanspraak maken op 45 miljoen euro die de gemeente beschikbaar stelt via het Klimaat & Energiefonds. Vooral mkb-bedrijven komen in aanmerking.

10 december 2013

"Handelsakkoord met Amerika is hard nodig"

MKB-Nederland pleit voor akkoord EU en VS

MKB-Nederland, werkgeversorganisatie VNO-NCW en handelsorganisatie ICC Nederland pleiten voor het sluiten van een optimaal handelsakkoord tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten. Het akkoord is hard nodig om de positie van het Europese bedrijfsleven op het wereldtoneel te beschermen.

29 november 2013

Duitse export neemt plotseling af

Slecht nieuws voor Nederlandse exportbedrijven

In mei heeft Duitsland 2,4 procent minder geëxporteerd dan in de maand daarvoor, meldt het Duitse bureau voor de statistiek. De onverwachte krimp geeft aan dat ook de groeimotor van Europa, zoals Duitsland door velen wordt gezien, nog niet vlekkeloos draait.

29 november 2013

Kwart ondernemers handelt al internationaal

Meeste ondernemers laten buitenlandse kansen nog liggen

Een op de vier ondernemers is al internationaal actief, blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koophandel. De meeste ondernemers handelen binnen Europa, al is Azië ook sterk in opkomst als handelspartner.

29 november 2013

Getoond 131 tot en met 140 van 364 totaal, er zijn meerdere pagina's