Europa

Stop sluipverbruik: verspil geen energie meer

Letten op sluipverbruik scheelt al snel tientjes per apparaat

Elektrische apparaten die niet worden gebruikt, maar wel in het stopcontact zitten, gebruiken energie. Het lijkt een klein beetje, maar op jaarbasis heb je het toch over tientallen euro's per apparaat.

12 juli 2018

Europees mkb werkt steeds duurzamer

Negen op de tien ondernemers actief

Meer dan 90 procent van de mkb-ondernemers in Europa neemt minimaal één maatregel om milieuvriendelijker te werken. Dat zijn er meer dan vorig jaar. Zij zetten zich ook meer in voor duurzaamheid.

12 juli 2018

Haags schoonmaakbedrijf gaat poetsen in Afrika

MKB Export Award-deelnemer vindt ondernemen in Afrika een makkie

Ondernemer Philip van den Beemt, eigenaar van schoonmaakbedrijven in de regio's Haaglanden en Rijnmond, richt zijn zwabber nu op Afrika. Sinds een paar weken is hij namelijk partner van nieuw op te richten schoonmaakbedrijven in Kampala, de hoofdstad van Uganda. "In Europa groeit de economie niet meer zo hard, in Afrika wel. Daar willen we van meeprofiteren."

11 april 2018

De snelstgroeiende economie van Europa: Polen

Grote uitdagingen voor Polen bieden ondernemer kansen

In dit webinar ben je in een uur tijd op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in Polen. Inspirerende ondernemers vertellen over hun ervaringen en geven je inzicht in de grote uitdagingen van Polen, de zakencultuur en hoe jij daar als ondernemer op kan inspelen.

11 april 2018

Doe de scan: hoe energiebewust ben jij?

Ontdek waar jij energie én euro's kunt besparen

Minder energie gebruiken is goed voor het milieu én je portemonnee. Maar energie besparen begint bij energiebewustheid. Als jij niet weet hoeveel energie er binnen je bedrijf wordt gebruikt, weet je immers ook niet waar je kunt winnen. Doe daarom de energiescan en je weet precies waar je staat.

12 maart 2018

Links uit de business guide Polen

Handige websites voor ondernemers met plannen naar Polen

Polen is volop in ontwikkeling. Het is de snelst groeiende economie van Europa. Het land is aantrekkelijk voor de export met een consumentenmarkt van 38 miljoen mensen en een middenklasse die steeds meer heeft te besteden. Bovendien is Polen een land waar je goedkoop je productie kunt uitbesteden.

15 februari 2018

Meer financieringen voor kleine ondernemers

Qredits ondertekent overeenkomst met EIF

Op 11 februari 2011 ondertekent Qredits twee overeenkomsten met het Europese Investeringsfonds (EIF). De bedoeling is dat zij daardoor de komende jaren nog meer kleine ondernemers en zelfstandigen kan financieren. Daarnaast verstrekt het EIF aan Qredits nieuw investeringskapitaal.

21 december 2017

Nieuwe garantieregeling voor het mkb in de maak

EZ werkt aan steunpakket

Het ministerie van Economische Zaken (EZ) is bezig met een nieuwe garantieregeling van anderhalf miljard euro. Dit moet de eigenvermogenspositie van ondernemers in het mkb verbeteren.

21 december 2017

'Kredietstop voor het mkb dreigt'

Banken moeten 200 miljard euro bezuinigen

Werkgeversorganisatie VNO-NCW luidt de noodklok. Door de opgelegde bezuinigingseisen aan banken dreigt er voor kleine ondernemers in de toekomst een kredietstop.

15 december 2017

Lichte groei verstrekking bankkrediet aan ondernemers in Europa

8 miljard euro meer krediet voor bedrijven

Banken in Europa hebben in juli 2012 ondernemers meer krediet verstrekt dan de maanden ervoor. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Centrale Bank (ECB).

15 december 2017

Getoond 41 tot en met 50 van 364 totaal, er zijn meerdere pagina's