Europa

Ga jij met ons mee naar Kopenhagen?

Ondernemers-avonturen in Denemarken

Claartje Vogel bezoekt deze week in Kopenhagen avontuurlijke Nederlandse ondernemers die een bedrijf zijn begonnen in de Deense hoofdstad. Waarom zijn ze de grens overgegaan en hoe vergaat ze dat? Ook doet de journalist verslag van de belangrijkste trends en tips voor ondernemers op het internationale event Crowdsourcingweek Europe. Haar eerste blog.

01 december 2017

‘Wij vinden het leuk om een mooi bedrijf op te bouwen. Van niets, iets te maken’

Ondernemer in beeld | Wouter de Vries, YourSurprise

Als webshop voor gepersonaliseerde liedjes in 2005 begonnen en nu is YourSurprise.com een van de marktleiders in gepersonaliseerde cadeaus in twaalf landen waaronder Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en de Nordics. Hoe doen ze dat? We spraken een van de oprichters: Wouter de Vries (35).

01 december 2017

Een Europees octrooi aanvragen

Hoe vraag ik het aan en wat zijn de kosten?

Als je een uitvinding hebt gedaan kun je deze door het aanvragen van een Nederlands octrooi beschermen voor de binnenlandse markt. Wanneer je internationaal zakendoet en je producten ook in het buitenland verkoopt, is het handig om je vinding in meerdere landen registreren. Hoe je een Europees octrooi aan moet vragen en welke kosten ermee gemoeid zijn lees je in dit artikel.

01 december 2017

Ondernemer Kostas Iossifidis over de Griekse crisis

Is er reden tot paniek?

De kranten staan vol met politici en cijfers over de Griekse crisis, maar hoe denkt de ondernemer die zaken doet in Griekenland erover? Kostas Iossifidis, eigenaar van Griekse delicatessenzaak en slijterij Het Griekse Huis, vertelt zijn verhaal.

01 december 2017

Start nieuw jaarprogramma Spark+ Forward

23 januari | 75 euro korting via MKB Servicedesk

Versneld groeien, innoveren, professionaliseren en toegang tot een uniek netwerk? Spark+ Forward is een best-in-class programma voor ondernemers met ambitie en potentie om snel te groeien. Met het Spark+ Forward-programma volg je iedere maand een bijeenkomst om te werken aan je bedrijf.

29 november 2017

"Gelukkig zijn er bedrijven die nog sneller groeien dan wij"

Column | FD Gazellen: MKB Servicedesk is erbij

Vlak voor Sinterklaas vond de uitreiking plaats van de FD Gazellen 2013 voor de regio-finale Gelderland, Utrecht en Flevoland. Wij waren erbij met de MKB Servicedesk. Niet voor de gezelligheid, maar omdat we waren genomineerd. Drie jaar op rij meer dan 20 procent groei, waarvan twee jaar met winst, was goed voor een nominatie in de categorie tot 2 miljoen euro omzet.

29 november 2017

Maak kans op een handelsmissiepakket

Oranje Handelsmissiefonds start tweede ronde

Ben jij er klaar voor om je onderneming mee te nemen over de grens? Heb je internationale ambities en wil je groeien? Je kunt je dan opgeven voor de wedstrijd van het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF).

29 november 2017

Verdubbeling financiering via crowdfunding

Ondernemers vinden vaker financiering via crowdfunding

Crowdfunding maakt een flinke groei door in Nederland, vooral als financieringsvorm voor ondernemers. In de eerste helft van 2012 is in totaal 3 miljoen euro opgehaald via crowdfunding; 1,5 miljoen door ondernemers.

06 september 2017

Crowdfunding in Europa dit jaar naar 450 miljoen euro

Europese regelgeving nodig om financieringsvorm verder te laten groeien

Crowdfunding groeit sterk in Europa. In 2011 werd er meer dan 300 miljoen euro opgehaald via ruim 200 platformen. Daarmee vormt crowdfunding in Europa een derde van de wereldmarkt.

06 september 2017

OuiShare Fest

Europees congres over de deeleconomie

Een jaarlijks evenement over de deeleconomie met sprekers en gasten van over de hele wereld. Dat is OuiShare. Experts, innovators en ondernemers delen op dit congres hun visie op de nieuwe economie.

06 september 2017

Getoond 61 tot en met 70 van 364 totaal, er zijn meerdere pagina's