Europa

Een Europees octrooi aanvragen

Hoe vraag ik het aan en wat zijn de kosten?

Als je een uitvinding hebt gedaan kun je deze door het aanvragen van een Nederlands octrooi beschermen voor de binnenlandse markt. Wanneer je internationaal zakendoet en je producten ook in het buitenland verkoopt, is het handig om je vinding in meerdere landen registreren. Hoe je een Europees octrooi aan moet vragen en welke kosten ermee gemoeid zijn lees je in dit artikel.

01 december 2017

Ondernemer Kostas Iossifidis over de Griekse crisis

Is er reden tot paniek?

De kranten staan vol met politici en cijfers over de Griekse crisis, maar hoe denkt de ondernemer die zaken doet in Griekenland erover? Kostas Iossifidis, eigenaar van Griekse delicatessenzaak en slijterij Het Griekse Huis, vertelt zijn verhaal.

01 december 2017

Start nieuw jaarprogramma Spark+ Forward

23 januari | 75 euro korting via MKB Servicedesk

Versneld groeien, innoveren, professionaliseren en toegang tot een uniek netwerk? Spark+ Forward is een best-in-class programma voor ondernemers met ambitie en potentie om snel te groeien. Met het Spark+ Forward-programma volg je iedere maand een bijeenkomst om te werken aan je bedrijf.

29 november 2017

"Gelukkig zijn er bedrijven die nog sneller groeien dan wij"

Column | FD Gazellen: MKB Servicedesk is erbij

Vlak voor Sinterklaas vond de uitreiking plaats van de FD Gazellen 2013 voor de regio-finale Gelderland, Utrecht en Flevoland. Wij waren erbij met de MKB Servicedesk. Niet voor de gezelligheid, maar omdat we waren genomineerd. Drie jaar op rij meer dan 20 procent groei, waarvan twee jaar met winst, was goed voor een nominatie in de categorie tot 2 miljoen euro omzet.

29 november 2017

Maak kans op een handelsmissiepakket

Oranje Handelsmissiefonds start tweede ronde

Ben jij er klaar voor om je onderneming mee te nemen over de grens? Heb je internationale ambities en wil je groeien? Je kunt je dan opgeven voor de wedstrijd van het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF).

29 november 2017

Verdubbeling financiering via crowdfunding

Ondernemers vinden vaker financiering via crowdfunding

Crowdfunding maakt een flinke groei door in Nederland, vooral als financieringsvorm voor ondernemers. In de eerste helft van 2012 is in totaal 3 miljoen euro opgehaald via crowdfunding; 1,5 miljoen door ondernemers.

06 september 2017

Crowdfunding in Europa dit jaar naar 450 miljoen euro

Europese regelgeving nodig om financieringsvorm verder te laten groeien

Crowdfunding groeit sterk in Europa. In 2011 werd er meer dan 300 miljoen euro opgehaald via ruim 200 platformen. Daarmee vormt crowdfunding in Europa een derde van de wereldmarkt.

06 september 2017

OuiShare Fest

Europees congres over de deeleconomie

Een jaarlijks evenement over de deeleconomie met sprekers en gasten van over de hele wereld. Dat is OuiShare. Experts, innovators en ondernemers delen op dit congres hun visie op de nieuwe economie.

06 september 2017

Investeren in gezondheid personeel levert 2,6 miljard euro op

Bespaar 400 euro per werknemer, per jaar

Investeer je in de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers, dan levert dat geld op. Ondernemers besparen 2,6 miljard euro wanneer het ziekteverzuim door duurzaam werken met 1 procent daalt.

25 juli 2017

'KvK gaat startende ondernemer toetsen én inschrijfgeld vragen'

Een-op-eengesprekken moeten schijnzelfstandigheid voorkomen

50 euro startgeld én een verplicht toetsingsgesprek. Dat is wat startende ondernemers voortaan te wachten staat als ze zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

27 juni 2017

Getoond 61 tot en met 70 van 363 totaal, er zijn meerdere pagina's