Europa

Investeren in gezondheid personeel levert 2,6 miljard euro op

Bespaar 400 euro per werknemer, per jaar

Investeer je in de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers, dan levert dat geld op. Ondernemers besparen 2,6 miljard euro wanneer het ziekteverzuim door duurzaam werken met 1 procent daalt.

25 juli 2017

'KvK gaat startende ondernemer toetsen én inschrijfgeld vragen'

Een-op-eengesprekken moeten schijnzelfstandigheid voorkomen

50 euro startgeld én een verplicht toetsingsgesprek. Dat is wat startende ondernemers voortaan te wachten staat als ze zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

27 juni 2017

Zijn mkb'ers zo anders?

Column John de Waard | Digitaliseren goed voor kleine bedrijven

Uit onderzoek van Ricoh Europe is gebleken dat een fors deel van de managers (6 op de 10) vindt dat het allemaal te lang duurt als ze informatie moeten zoeken op papier. Een even zo groot deel vindt eigenlijk ook dat het digitaal een stuk beter zou werken.

12 juni 2017

63 procent Europese bedrijven zit vast in 'de digitale middeleeuwen'

Benut jij de voordelen van digitaal werken?

Bedrijven in Europa zijn nog niet volledig voorbereid op het digitale tijdperk. Meer dan een derde van de bedrijven maakt zich zorgen dat hun organisatie de technologische veranderingen niet bij kan houden en dat ze hun concurrentiekracht zullen verliezen. Hoe staat het met jouw bedrijf? Start met digitaliseren!

12 juni 2017

Financiële dienstverleners lopen voor met Big Data

Meer inzicht door digitale informatie

Financiële dienstverleners in Europa lopen voor op de concurrentie als het gaat om digitalisering van bedrijfskritische documenten en het gebruik van digitale informatie (Big Data) om hun bedrijf te sturen.

12 juni 2017

Bijna 80 procent mkb'ers gebruikt gratis software

Meeste ondernemers bewust van risico's

79 procent van de mkb-ondernemers gebruikt gratis consumentgeoriënteerde software om online samen te werken. Daarnaast wordt ook betaalde software gebruikt (78%). Gemiddeld wordt hier tussen de 100 en 150 euro per jaar aan uitgegeven.

12 juni 2017

Internet in Nederland snelste van Europa

Nederland met gemiddeld 12,5 Mbps nu derde van de wereld

Nederlanders hebben gemiddeld de snelste internetverbinding in Europa. In het derde kwartaal van 2013 werd Zwitserland ingehaald. Alleen in Zuid-Korea en Japan is er nog sneller internet.

12 juni 2017

Wiebes: 250 miljoen extra voor Belastingdienst

Column John de Waard | Fiscaal voordeel

Die staatssecretaris Wiebes toch. Hij is er nog maar net, maar voelt zich al helemaal opgenomen in de ‘fiscale community’. ‘Het afgelopen jaar hebben WE voor 250 miljoen euro aan belastingfraudes opgespoord. Daarmee hebben WE de investering in de 1200 extra controleurs van 160 miljoen euro makkelijk terug verdiend.’ Mooi man.

12 juni 2017

1 mei: Dag van de Arbeid

Dag van werknemer in Nederland niets bijzonders

Het is de Dag van de Arbeid vandaag. In tegenstelling tot veel landen om ons heen gebeurt er op de eerste dag van mei in Nederland niet zo veel. Want veel werknemers zijn in Europa vrij op de Dag van de Arbeid.

26 april 2017

MKB'ers kunnen besparen dankzij gezamenlijke inkoop

Gezamenlijke inkoop heeft voor- en nadelen

Gezamenlijke inkoop kan kleine- en middelgrote bedrijven besparingen opleveren van honderden tot tienduizenden euro`s. De ondernemers kunnen door samenwerking voordeel boeken bij het aanschaffen van uiteenlopende zaken als kantoormaterialen, brandblussers, computers en elektriciteit.

19 april 2017

Getoond 71 tot en met 80 van 364 totaal, er zijn meerdere pagina's