Europa

Betere kansen voor het mkb in aanbestedingen

Column | Overheidsopdrachten toegankelijker voor ondernemers

Wist je dat de overheid jaarlijks voor ongeveer 60 miljard euro inkoopt? De nieuwe Aanbestedingswet, die sinds 1 april van kracht is voor alle nieuwe aanbestedingen, geeft mkb--inschrijvers meer kansen en minder rompslomp om via aanbestedingen mee te dingen naar overheidsopdrachten.

19 april 2017

Sinterklaas blijkt fervent online shopper

Webwinkeliers lopen binnen dankzij gulle Sint

Sinterklaas stuurt zijn pieten niet meer de straat op voor cadeaus, hij schuift steeds vaker zelf achter de computer voor zijn bestellingen. En daar profiteren ondernemers uit de online retail van. Ze verwachten een extra omzet van 225 miljoen euro door de Sint-inkopen.

04 april 2017

Ondernemers investeren meer in duurzame energie

Duurzame energie en energie besparen aantrekkelijk door belastingkorting

Ondernemers hebben in 2011 meer geïnvesteerd in duurzame energie en energie besparen dan in voorgaande jaren. Bedrijven staken bijna 1,5 miljard euro in energiebesparing: 45 procent meer dan in 2010.

03 april 2017

Spookfacturen en acquisitiefraude: voorkom oplichting

MKB Registratie Services maakt honderden euro’s afhandig bij ondernemers

Een factuur van MKB Registratie Services, met daarop een bedrag van € 297,50 voor een product of dienst waar je nog nooit van hebt gehoord.

13 maart 2017

Kidswatcher blijkt ongekend crowdfundingsucces

Winnaar The Next Entrepeneur haalt startkapitaal op

Erik Recter won met zijn bedrijf Watcher Enterprises op 26 november The Next Extrepeneur. Dat hij met zijn Kidswatcher een goed idee heeft, blijkt wel uit het feit dat hij in twee dagen 180.000 euro ophaalde op crowdfundingplatform Symbid voor zijn bedrijf.

13 januari 2017

Kerstomzet webshops piekt met 50 procent

Helft meer aankopen dan normaal

Net als Sinterklaas zorgt de kerstperiode voor een flinke plus in de omzet van webshops. Zij verwachten in de drie weken tussen 5 december en 26 december 50 procent extra om te zetten vanwege kerstaankopen.

22 december 2016

Crowdfunding bezig met opmars in Nederland

Column | Waarom toezicht van de AFM en DNB een goede zaak is

Crowdfunding, een wereldwijd steeds populairder wordend fenomeen krijgt steeds meer voet aan de grond in Europa. De Nederlandse markt blijft hierbij niet achter!

10 oktober 2016

Ondernemer haalt 100.000 euro op via MKB Crowdfunding

Onderneming brengt hoogste geldbedrag via crowdfunding ooit bijeen

Een mooier begin van het jaar had Enviu zich niet kunnen wensen. Op 1 januari 2012 behaalde de onderneming haar financieringsdoel - 100.000 euro - via MKB Crowdfunding, een gezamenlijk initiatief van MKB Servicedesk en Symbid.

10 oktober 2016

Helft bedrijven riskeert betalingen te missen

Wie op 1 februari niet over is op SEPA, mist inkomsten

Ongeveer de helft van de mkb-bedrijven heeft zijn administratiesystemen nog niet aangepast aan de nieuwe Europese regels rond betalingsverkeer. Dat is ernstig, want als je op 1 februari nog niet over bent op SEPA, krijg je simpelweg je geld niet meer.

26 september 2016

Voor het eerst bitcoin-wisseldienst met bankstatus

MKB Trends 2013: Betalen met digitale munteenheid bitcoin

Online betalen in bitcoins in plaats van euro's of dollars. De opkomst van de digitale munteenheid gaat steeds serieuzere vormen aannemen. Eind 2012 werd de eerste bitcoinbank een feit.

23 september 2016

Getoond 81 tot en met 90 van 364 totaal, er zijn meerdere pagina's