Polen

MKBuzz vergezelt koningspaar naar Polska

Onze oranje schoolbus gaat mee met de economische missie

Met onze oranje schoolbus heeft ondernemend Nederland al vaker kennis kunnen maken. De MKBuzz rijdt al heel Nederland rond, maar gaat nu de grens over naar Polen. Om nieuwe markten te veroveren, te laten zien waar kansen liggen voor het mkb en ondernemerschap te promoten.

01 december 2017

Wat België, Polen en groei met elkaar te maken hebben...

Blog Patty Sjerps | Tijd, geld, geduld en lef

"Groei komt nog vooral van export", kopte De Volkskrant deze week. Het CBS is het er roerend mee eens: "Vooral daardoor groeit de economie dit jaar naar verwachting met 0,75 procent en volgend jaar met 1,25 procent". Beste mkb-ondernemer: onderneem jij al over de grens? Als banenmotor van de Nederlandse economie moeten we ons best doen om deze voorspelde groei waar te maken!

01 december 2017

Stilte voor de storm...

Blog van Nerina Vilchez over handelsmissie Polen

Na een vlucht die korter duurde dan een treinreis van Utrecht naar Maastricht zijn we in Warschau. Klaar om te ontdekken wat Polen te bieden heeft aan Nederlandse ondernemers en welke kansen de deelnemers aan de handelsmissie hier zien.

01 december 2017

'Als kersverse directeur kon ik mijn geluk niet op'

Column Chris Heutink | Arbeidsethos

Chris Heutink is lid van de Raad van Bestuur van Randstad Holding. Hij werkte van 2004 tot 2007 als directeur van Randstad in Polen. In deze blog schrijft hij over zijn ervaringen in Polen.

01 december 2017

Even op losse schroeven...

Blog van Nerina Vilchez over handelsmissie Polen

Hoewel heel Nederland in gedachten in Brazilië zit, zit ik al de hele week in Polen. Maandag vertrekken collega’s Willem, Raoul en ik naar Warschau voor de handelsmissie en ik heb de eervolle taak gekregen daar verslag van te doen. Het is de eerste keer dat we meegaan op zo'n missie en dat betekent dat we veel hebben moeten regelen en plannen. Er was geen vastomlijnd draaiboek voor onze rol daar, dus we hebben zelf het wiel uit moeten vinden.

01 december 2017

Ondernemen in Polen: uitbesteden van je productie

Fabory: ‘Een Poolse werknemer is hoog opgeleid en productief’

In 1947 begon de familie Borstlap een groothandel in bevestigingsmateriaal: Familie Borstlap IJzerwaren. Nu, 65 jaar later, is Fabory een distributeur van internationale allure. Fabory heeft 1700 mensen in dienst, verspreid over 140 vestigingen in zestien landen. Achttien vestigingen staan in Polen. Johan Dewandeleer, directeur inkoop: “De Poolse werkmentaliteit is erg goed.”

21 november 2016

Economische groei in Polen biedt kansen voor ondernemers

Terugblik webinar 'Ondernemen in Polen' met Johan Dewandeleer en Hans Biesheuvel

Polen biedt volop kansen. Dat zien ook veel ondernemers, blijkt tijdens het webinar. 57 procent van de deelnemers wil naar Polen vanwege de goede economie. Ondernemer Johan Dewandeleer van Fabory en Hans Biesheuvel van MKB-Nederland delen hun ervaringen.

02 augustus 2016

Bedrijfsprocessen uitbesteden via offshoring

Hoe besteed je productieprocessen uit aan lagelonenlanden?

Offshoring is een vorm van outsourcing waarbij je productieprocessen uitbesteedt aan toeleveranciers in het buitenland. Dit kun je doen omdat het goedkoper is, denk aan het verplaatsen van arbeidsintensieve processen naar lagelonenlanden. Maar ook omdat je zelf niet over de juiste kennis of voldoende capaciteit beschikt. Bekende offshorelanden zijn India en China. Binnen Europa is Polen een populair land voor het uitbesteden van de productie.

10 december 2015

Ondernemen in Polen: op zoek naar goed personeel

Frank van Gool, OTTO Workforce: ‘Ga voor de jongere generatie Polen’

In Polen is veel goed opgeleid personeel te vinden, dat weet ook uitzendorganisatie OTTO Workforce. Oprichter Frank van Gool: “Met name de vrouwen zijn zeer ambitieus.”

09 juni 2015

Korte verblijftijd Poolse uitzendkrachten

6 Op de 10 Polen blijven korter dan 4 maanden

Zes op de tien Polen en andere Oost-Europeanen die in ons land via uitzendbureaus werken, blijven hier minder dan vier maanden. Een groep van 3 procent werkt langer dan een jaar in Nederland. Maar de meeste Oost-Europese uitzendkrachten blijven voor een korte periode om vervolgens na een tijdje weer terug te keren om nogmaals in ons land te werken.

18 juli 2014

Getoond 11 tot en met 20 van 53 totaal, er zijn meerdere pagina's