Polen

Ondernemen in Polen: op zoek naar goed personeel

Frank van Gool, OTTO Workforce: ‘Ga voor de jongere generatie Polen’

In Polen is veel goed opgeleid personeel te vinden, dat weet ook uitzendorganisatie OTTO Workforce. Oprichter Frank van Gool: “Met name de vrouwen zijn zeer ambitieus.”

09 juni 2015

Korte verblijftijd Poolse uitzendkrachten

6 Op de 10 Polen blijven korter dan 4 maanden

Zes op de tien Polen en andere Oost-Europeanen die in ons land via uitzendbureaus werken, blijven hier minder dan vier maanden. Een groep van 3 procent werkt langer dan een jaar in Nederland. Maar de meeste Oost-Europese uitzendkrachten blijven voor een korte periode om vervolgens na een tijdje weer terug te keren om nogmaals in ons land te werken.

18 juli 2014

'Ik ben blij en ik ben blij'

Hans de Boer | MKBuzz in Polen

Hans de Boer treedt op 1 juli aan als voorzitter van VNO-NCW. Bij wijze van 'stage' was hij, net als de huidige voorzitter Bernard Wientjes, aanwezig tijdens de handelsmissie in Polen.

30 juni 2014

Wordt tijdschrift De Zaak straks gedrukt in Polen?

Willem Overbosch ging op onderzoek uit | MKBuzz in Polen

Het bedrijf achter MKB Servicedesk geeft ook ondernemerstijdschrift De Zaak uit. Het blad bestaat meer dan 20 jaar en is toe aan een facelift. Eigenaar Willem was afgelopen week mee op de handelsmissie in Polen en onderzocht of daar mogelijkheden liggen voor het tijdschrift.

27 juni 2014

'Voor vooruitgang is innovatie nodig'

Speech minister Lilianne Ploumen | MKBuzz in Polen

"Voor vooruitgang is innovatie nodig." Zo begon minister Ploumen haar speech voorafgaand aan het Innovation Forum in Warschau tijdens de handelsmissie in Polen. Ze vertelde over het watermanagement in Nederland en de rol die innovatie daarin speelt.

27 juni 2014

'Wij produceren vanaf dag één in Polen'

Rachel de Boer en Carla van Niekerk | MKBuzz in Polen

Rachel de Boer is de bedenker van de antirimpelbeha en produceert haar product vanaf dag één in Polen. Dat gebeurt in een textielfabriek die sinds 2005 gerund wordt door de Nederlandse Carla van Niekerk.

27 juni 2014

MKBuzz in Polen

De foto's van de handelsmissie

We zijn er! Onze oranje MKBuzz is in Warschau. Wij volgen de handelsmissie met de minister en het staatsbezoek van het koningspaar op de voet. Nieuwsgierig? Bekijk dit artikel regelmatig, hier plaatsen we alle foto's.

26 juni 2014

'Elke handelsmissie leverde direct een order op'

MKBuzz in Polen | Interview Liliane Limpens

Onderneemster Liliane Limpens is de drijvende kracht achter de Poppenvilla. Een uniek product waarmee ze al vijftien jaar succes heeft, ook in het buitenland. Ze is al meerdere keren op handelsmissie geweest en vertelt dat het haar geen windeieren legt.

26 juni 2014

'Polen was een dichtbij-lagelonenland'

Ralph van Beusekom van Dutron | MKBuzz in Polen

Ralph van Beusekom is Nederlander en woont in Polen. Hij kwam er via de alternatieve Elfstedentocht terecht met zijn bedrijf Dutron. Waarom koos hij toen voor Polen?

26 juni 2014

'Dankzij missie weten wij wat het is om een eigen bedrijf te runnen'

Studentbedrijf KnifeCleaner | MKBuzz in Polen

Lars, Niek en Joep hebben met hun studentbedrijf KnifeCleaner de finale van Jong Ondernemen gewonnen. De drie veelbelovende jonge ondernemers mochten daarom mee op handelsmissie naar Polen. Daar reden ze naartoe in de MKBuzz.

26 juni 2014

Ondernemers in oranje-outfit

Blog van Nerina Vilchez over handelsmissie Polen

De handelsmissie is nog geen 24 uur bezig, maar er is al heel veel gebeurd. De sfeer is goed, alles is tot in de puntjes verzorgd, er reizen mensen met interessante verhalen mee en Polen zijn vriendelijk en gastvrij. Dat zijn de conclusies die ik tot nu toe heb kunnen trekken.

26 juni 2014

MKBuzz in Polen | Dag 2

Matchmaking, bezoek aan Poolse drukkerij

De tweede dag van de handelsmissie in Polen zit er weer op. Het was een dag met een vol programma die vooral in het teken stond van matchmaking. Een overzicht van de hoogtepunten van deze dag.

26 juni 2014

Koning Willem-Alexander: Nederlandse en Poolse bedrijven kunnen elkaar versterken

VIDEO: Koning opent Innovation Forum in Warschau

"De economische prestaties en het groeipotentieel maken Polen een aantrekkelijke partner voor Nederland," zegt koning Willem-Alexander woensdag in Warschau. Samen met koningin Máxima en minister Lillianne Ploumen neemt hij deel aan de handelsmissie in Polen.

26 juni 2014

'Bereid je goed voor en zorg voor de juiste contacten'

MKBuzz in Polen | Interview Ben van de Vrie ING

Wat zijn de kansen voor Nederlandse ondernemers in Polen? Op 24 juni presenteerde ING z'n nieuwste rapport over Polen. Willem Overbosch in gesprek met Ben van de Vrie van ING.

25 juni 2014

Veronica Saris: 'Pools spreken is een pre'

MKBuzz in Polen | Interview met tweetalige advocaat

Moet je de taal spreken om succesvol te ondernemen in Polen? Volgens advocaat Veronica Saris helpt het wel. Saris is half Pools en begeleidt Nederlandse bedrijven met ondernemen in Polen.

25 juni 2014

Jonge ondernemers op handelsmissie

MKBuzz in Polen | Interview met 4 jonge deelnemers

Wouter de Vries (S-P-S), Jessie Brockhoff (Handelsroute), Jeroen van Leeuwen (NL Jobs) en Gerard Kool (Senz Umbrellas) zijn op handelsmissie in Polen. De jonge ondernemers vertellen wat het Oost-Europese land betekent voor hun bedrijf.

25 juni 2014

MKBuzz in Polen | Dag 1 videoblog Willem Overbosch

De MKBuzz is mee met de economische missie in Polen. Willem Overbosch maakt aan het einde van iedere dag een videoblog en geeft hiermee een kijkje achter de schermen van de missie.

24 juni 2014

'Met sommige dingen moet je maar gewoon beginnen'

Vlog van Willem Overbosch over handelsmissie Polen

Eens in de zoveel tijd wordt er een handelsmissie georganiseerd door de Nederlandse overheid. Enkele tientallen Nederlandse ondernemers vertrekken naar een land, in het gezelschap van Nederlandse hoogwaardigheidsbekleders. 23 juni is het weer zover. Een groep ambitieuze ondernemers vertrekt naar Polen om te onderzoeken welke zakelijke mogelijkheden het land biedt.

24 juni 2014

Getoond 19 tot en met 36 van 53 totaal, er zijn meerdere pagina's