Polen

Hoe zien de Polen ons?

MKBuzz in Polen | Interview Michiel van Blommestein

De MKBuzz is mee met de economische missie in Polen. We doen live verslag van de handelsmissie en volgen de deelnemers op de voet. Redacteur Nerina Vilchiz sprak correspondent en Polen-kenner Michiel Blommestein over de Poolse cultuur.

24 juni 2014

"Rode spanbanden zijn geen succes in Polen"

MKB Export Award-deelnemer Monique Ansink over internationaal ondernemen

Monique Ansink is directeur van Excellent Products, een bedrijf dat sleepkabels, spanbanden en snelbinders maakt en verkoopt in Europa en Azië. Sinds ze meeging met een economische missie naar Turkije richt ze haar vizier op dit land. "Tijdens zo'n missie gaan er veel deuren voor je open, het werkt dus zeker wel!"

09 januari 2014

Minister Ploumen opent hangout over ondernemen in Polen

Hoe ondersteunt de ambassade ondernemers die naar Polen willen?

Een verrassing in de MKBuzz - minister Lilianne Ploumen en MKB-Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel komen een kijkje nemen. De minister opende en passant de hangout over ondernemen in Polen en de ondersteunende rol van de Nederlandse ambassades.

29 november 2013

MKBuzz op de Week van de Ondernemer: Internationaal ondernemen

Tips and tricks om te ondernemen in Turkije, Polen, Brazilië en Duitsland

De Week van de Ondernemer staat op woensdag 10 april in het teken van internationaal ondernemen. MKB Servicedesk staat met de MKBuzz ook bij de Jaarbeurs Utrecht. Vanuit de bus maken we live uitzendingen over ondernemen in Turkije, Polen, Brazilië en Duitsland.

29 november 2013

'Ondernemen in Polen is keihard werken'

Kersten Europe heeft monopoliepositie op Poolse markt

Het van oorsprong Limburgse bedrijf Kersten Europe buigt staal en aluminium voor constructies in alle soorten en maten. Hans Besseling, algemeen directeur: 'Wij hebben een monopoliepositie in Polen.”

29 november 2013

Hoe onderneem ik succesvol in Polen?

Profiteer van snelle economische groei en nieuwe wetgeving in Polen

Polen is het land met de snelst groeiende economie binnen de EU. De cijfers volgens Economic Intelligence Unit: 4,3 procent in 2011, 2,1 in 2012 en een prognose van gemiddeld 3,4 procent voor 2013 tot 2016. In deze tijden van crisis een bijzondere prestatie. Jij als Nederlandse ondernemer kan hiervan profiteren. Hoe, dat lees je in dit artikel.

17 september 2013

Welvaart in Oost-Europa stijgt snel

Steeds minder verschil tussen Oost- en West-Europa

Het verschil in welvaart tussen de lidstaten van de Europese Unie wordt steeds kleiner. Vooral Oost-Europese landen als Polen hebben de laatste jaren een sterke stijging in welvaart gekend en komen daardoor dichterbij het Europees gemiddelde.

26 juni 2013

Webinar Verover Nieuwe Markten: Polen

Frank Hoiting, Martijn van Rheenen en Trudie Timmerman over ondernemen in Polen

Polen is de enige Europese economie die tot nu toe geen last heeft gehad van de recessie. In de afgelopen zes jaar noteerde de economie louter groeicijfers. Het land ontwikkelt zich razendsnel en er is werk aan de winkel: er wordt volop geïnvesteerd in bouwprojecten, infrastructuur (wegen en water), de energiesector en hervorming van de agrarische sector. De aanpak van milieuproblemen verdient bovendien alle aandacht om te kunnen voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Om al die ontwikkelingen te stimuleren investeert de Europese Unie tot 2020 meer dan 100 miljard euro in Polen.

26 juni 2013

Minister Ploumen opent hangout over Polen

Hans Biesheuvel en Lilianne Ploumen in de MKBuzz

Een verrassing in de hangout over ondernemen in Polen: minister Lilianne Ploumen was met MKB-Nederlandvoorzitter Hans Biesheuvel in de MKBuzz om de hangout over ondernemen in Polen. Verder in de hangout - Anneke Adema, hoofd van de economische afdeling van de Nederlandse ambassade in Warschau en Huub Droogh, landschapsarchitect van kantoor Rothuizen van Doorn 't Hooft in Poznan, waar hij een project doet om Bydgoszcz beter tegen de rivier Brda te beschermen.

10 april 2013

Links uit het whitepaper 'Onderneem Polen'

In het whitepaper 'Onderneem Polen' staan een aantal functionele links en bronnen. Hieronder zijn deze links en bronnen voor je op een rij gezet.

21 januari 2013

De Poolse economie

De weg naar Pools Succes

Deze animatie vertelt over de Poolse economie en over de manier waarop het land zich heeft ontwikkeld tot een stabiel lid van de Europese Unie.

21 januari 2013

Samenvatting webinar 'Ondernemen in Polen'

Over de economie, zakencultuur, handelspartners, btw, Speciale Economische Zones en logistiek

Welke mogelijkheden biedt de Poolse markt jou? Laat je informeren over internationale handel in Polen. Ze staan stil bij de volgende thema's: cijfers en trends, de economie de zakencultuur, het vinden van handelspartners, btw, betalen, de Speciale Economische Zones en logistiek.

21 januari 2013

Ondernemen in Polen: denk na over je exportstrategie

‘Barenbrug moest bouwen aan naamsbekendheid en kwaliteitsbewustzijn’

Familiebedrijf Barenbrug BV is al meer dan honderd jaar actief en wereldwijd de op één na grootste speler als het gaat om productie, innovatie, marketing en verkoop van graszaden. Barenbrug heeft 25 dochterbedrijven, waaronder één in het Poolse Poznan. Dit jaar waren ze verantwoordelijk voor de grasmat in de voetbalstadions tijdens het EK Voetbal.

13 november 2012

Hoe voorkom ik taalbarrières?

Taalproblemen zorgen voor onveilgheid in je bedrijf

5 tot 10 procent van de ongevallen wordt veroorzaakt door miscommunicatie. Heb je medewerkers uit EU-landen als Polen en Roemenië? Stel een apart veiligheidsbeleid op voor deze personeelsleden.

03 augustus 2012

Wat is de overeenkomst tussen een poolexpeditie en ondernemerschap?

Marc Cornelissen vertelt over duurzaam ondernemen

Avonturier Marc Cornelissen bereikte samen met vier mede-expeditieleden als eerste Nederlandse team per ski's de Noordpool. Wat hij heeft geleerd? Het proces naar de top is belangrijker dan de top zelf.

21 juni 2011

Meer werkvergunningen voor Oost-Europeanen

Minister Donner wil vanaf 1 mei grenzen definitief open hebben voor Polen

Het aantal werkvergunningen voor werknemers uit Oost-Europese landen is flink gestegen. In het eerste kwartaal van dit jaar werden ruim drie keer zoveel vergunningen verstrekt als in dezelfde periode een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van het CWI.

15 december 2009

Toerismebranche verwacht recordaantal bezoekers

Verwachting: meer toeristen uit Spanje, Polen en Rusland bezoeken Nederland

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) rekent erop dat in 2007 ongeveer 11,1 miljoen buitenlanders een bezoek aan ons land brengen. Dit zou een toename zijn van 2% in vergelijking met vorig jaar, een nieuw record.

15 december 2009

Getoond 37 tot en met 53 van 53 totaal, er zijn meerdere pagina's