Polen

Internationaal ondernemen desk

Ondernemen in Polen: op zoek naar goed personeel

Frank van Gool, OTTO Workforce: ‘Ga voor de jongere generatie Polen’

In Polen is veel goed opgeleid personeel te vinden, dat weet ook uitzendorganisatie OTTO Workforce. Oprichter Frank van Gool: “Met name de vrouwen zijn zeer ambitieus.”

09 juni 2015

Korte verblijftijd Poolse uitzendkrachten

6 Op de 10 Polen blijven korter dan 4 maanden

Zes op de tien Polen en andere Oost-Europeanen die in ons land via uitzendbureaus werken, blijven hier minder dan vier maanden. Een groep van 3 procent werkt langer dan een jaar in Nederland. Maar de meeste Oost-Europese uitzendkrachten blijven voor een korte periode om vervolgens na een tijdje weer terug te keren om nogmaals in ons land te werken.

18 juli 2014

'Ik ben blij en ik ben blij'

Hans de Boer | MKBuzz in Polen

Hans de Boer treedt op 1 juli aan als voorzitter van VNO-NCW. Bij wijze van 'stage' was hij, net als de huidige voorzitter Bernard Wientjes, aanwezig tijdens de handelsmissie in Polen.

30 juni 2014

Wordt tijdschrift De Zaak straks gedrukt in Polen?

Willem Overbosch ging op onderzoek uit | MKBuzz in Polen

Het bedrijf achter MKB Servicedesk geeft ook ondernemerstijdschrift De Zaak uit. Het blad bestaat meer dan 20 jaar en is toe aan een facelift. Eigenaar Willem was afgelopen week mee op de handelsmissie in Polen en onderzocht of daar mogelijkheden liggen voor het tijdschrift.

27 juni 2014

'Voor vooruitgang is innovatie nodig'

Speech minister Lilianne Ploumen | MKBuzz in Polen

"Voor vooruitgang is innovatie nodig." Zo begon minister Ploumen haar speech voorafgaand aan het Innovation Forum in Warschau tijdens de handelsmissie in Polen. Ze vertelde over het watermanagement in Nederland en de rol die innovatie daarin speelt.

27 juni 2014

'Wij produceren vanaf dag één in Polen'

Rachel de Boer en Carla van Niekerk | MKBuzz in Polen

Rachel de Boer is de bedenker van de antirimpelbeha en produceert haar product vanaf dag één in Polen. Dat gebeurt in een textielfabriek die sinds 2005 gerund wordt door de Nederlandse Carla van Niekerk.

27 juni 2014

MKBuzz in Polen

De foto's van de handelsmissie

We zijn er! Onze oranje MKBuzz is in Warschau. Wij volgen de handelsmissie met de minister en het staatsbezoek van het koningspaar op de voet. Nieuwsgierig? Bekijk dit artikel regelmatig, hier plaatsen we alle foto's.

26 juni 2014

'Elke handelsmissie leverde direct een order op'

MKBuzz in Polen | Interview Liliane Limpens

Onderneemster Liliane Limpens is de drijvende kracht achter de Poppenvilla. Een uniek product waarmee ze al vijftien jaar succes heeft, ook in het buitenland. Ze is al meerdere keren op handelsmissie geweest en vertelt dat het haar geen windeieren legt.

26 juni 2014

'Polen was een dichtbij-lagelonenland'

Ralph van Beusekom van Dutron | MKBuzz in Polen

Ralph van Beusekom is Nederlander en woont in Polen. Hij kwam er via de alternatieve Elfstedentocht terecht met zijn bedrijf Dutron. Waarom koos hij toen voor Polen?

26 juni 2014

'Dankzij missie weten wij wat het is om een eigen bedrijf te runnen'

Studentbedrijf KnifeCleaner | MKBuzz in Polen

Lars, Niek en Joep hebben met hun studentbedrijf KnifeCleaner de finale van Jong Ondernemen gewonnen. De drie veelbelovende jonge ondernemers mochten daarom mee op handelsmissie naar Polen. Daar reden ze naartoe in de MKBuzz.

26 juni 2014

Getoond 21 tot en met 30 van 56 totaal, er zijn meerdere pagina's