Polen

Minister Ploumen opent hangout over ondernemen in Polen

Hoe ondersteunt de ambassade ondernemers die naar Polen willen?

Een verrassing in de MKBuzz - minister Lilianne Ploumen en MKB-Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel komen een kijkje nemen. De minister opende en passant de hangout over ondernemen in Polen en de ondersteunende rol van de Nederlandse ambassades.

29 november 2013
Internationaal ondernemen desk

MKBuzz op de Week van de Ondernemer: Internationaal ondernemen

Tips and tricks om te ondernemen in Turkije, Polen, Brazilië en Duitsland

De Week van de Ondernemer staat op woensdag 10 april in het teken van internationaal ondernemen. MKB Servicedesk staat met de MKBuzz ook bij de Jaarbeurs Utrecht. Vanuit de bus maken we live uitzendingen over ondernemen in Turkije, Polen, Brazilië en Duitsland.

29 november 2013

'Ondernemen in Polen is keihard werken'

Kersten Europe heeft monopoliepositie op Poolse markt

Het van oorsprong Limburgse bedrijf Kersten Europe buigt staal en aluminium voor constructies in alle soorten en maten. Hans Besseling, algemeen directeur: 'Wij hebben een monopoliepositie in Polen.”

29 november 2013
Internationaal ondernemen desk

Webinar 'Ondernemen in Polen'

Ondernemers over zaken doen in de snelstgroeiende economie van Europa

Wil je ondernemen in Polen? Kijk op dinsdag 4 december 2012 naar ons gratis webinar en laat je in een uur bijpraten door Johan Dewandeleer van Fabory en Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland, over de Poolse economie, de zakencultuur, het vinden van handelspartners, logistiek en wet- en regelgeving.

27 september 2013
Internationaal ondernemen desk

Hoe onderneem ik succesvol in Polen?

Profiteer van snelle economische groei en nieuwe wetgeving in Polen

Polen is het land met de snelst groeiende economie binnen de EU. De cijfers volgens Economic Intelligence Unit: 4,3 procent in 2011, 2,1 in 2012 en een prognose van gemiddeld 3,4 procent voor 2013 tot 2016. In deze tijden van crisis een bijzondere prestatie. Jij als Nederlandse ondernemer kan hiervan profiteren. Hoe, dat lees je in dit artikel.

17 september 2013
Internationaal ondernemen desk

Welvaart in Oost-Europa stijgt snel

Steeds minder verschil tussen Oost- en West-Europa

Het verschil in welvaart tussen de lidstaten van de Europese Unie wordt steeds kleiner. Vooral Oost-Europese landen als Polen hebben de laatste jaren een sterke stijging in welvaart gekend en komen daardoor dichterbij het Europees gemiddelde.

26 juni 2013

Webinar Verover Nieuwe Markten: Polen

Frank Hoiting, Martijn van Rheenen en Trudie Timmerman over ondernemen in Polen

Polen is de enige Europese economie die tot nu toe geen last heeft gehad van de recessie. In de afgelopen zes jaar noteerde de economie louter groeicijfers. Het land ontwikkelt zich razendsnel en er is werk aan de winkel: er wordt volop geïnvesteerd in bouwprojecten, infrastructuur (wegen en water), de energiesector en hervorming van de agrarische sector. De aanpak van milieuproblemen verdient bovendien alle aandacht om te kunnen voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Om al die ontwikkelingen te stimuleren investeert de Europese Unie tot 2020 meer dan 100 miljard euro in Polen.

26 juni 2013

Minister Ploumen opent hangout over Polen

Hans Biesheuvel en Lilianne Ploumen in de MKBuzz

Een verrassing in de hangout over ondernemen in Polen: minister Lilianne Ploumen was met MKB-Nederlandvoorzitter Hans Biesheuvel in de MKBuzz om de hangout over ondernemen in Polen. Verder in de hangout - Anneke Adema, hoofd van de economische afdeling van de Nederlandse ambassade in Warschau en Huub Droogh, landschapsarchitect van kantoor Rothuizen van Doorn 't Hooft in Poznan, waar hij een project doet om Bydgoszcz beter tegen de rivier Brda te beschermen.

10 april 2013
Internationaal ondernemen desk

Links uit het whitepaper 'Onderneem Polen'

In het whitepaper 'Onderneem Polen' staan een aantal functionele links en bronnen. Hieronder zijn deze links en bronnen voor je op een rij gezet.

21 januari 2013

De Poolse economie

De weg naar Pools Succes

Deze animatie vertelt over de Poolse economie en over de manier waarop het land zich heeft ontwikkeld tot een stabiel lid van de Europese Unie.

21 januari 2013

Getoond 41 tot en met 50 van 56 totaal, er zijn meerdere pagina's