Polen

'Ondernemen in Polen is keihard werken'

Kersten Europe heeft monopoliepositie op Poolse markt

Het van oorsprong Limburgse bedrijf Kersten Europe buigt staal en aluminium voor constructies in alle soorten en maten. Hans Besseling, algemeen directeur: 'Wij hebben een monopoliepositie in Polen.”

29 november 2013

Hoe onderneem ik succesvol in Polen?

Profiteer van snelle economische groei en nieuwe wetgeving in Polen

Polen is het land met de snelst groeiende economie binnen de EU. De cijfers volgens Economic Intelligence Unit: 4,3 procent in 2011, 2,1 in 2012 en een prognose van gemiddeld 3,4 procent voor 2013 tot 2016. In deze tijden van crisis een bijzondere prestatie. Jij als Nederlandse ondernemer kan hiervan profiteren. Hoe, dat lees je in dit artikel.

17 september 2013

Welvaart in Oost-Europa stijgt snel

Steeds minder verschil tussen Oost- en West-Europa

Het verschil in welvaart tussen de lidstaten van de Europese Unie wordt steeds kleiner. Vooral Oost-Europese landen als Polen hebben de laatste jaren een sterke stijging in welvaart gekend en komen daardoor dichterbij het Europees gemiddelde.

26 juni 2013

Webinar Verover Nieuwe Markten: Polen

Frank Hoiting, Martijn van Rheenen en Trudie Timmerman over ondernemen in Polen

Polen is de enige Europese economie die tot nu toe geen last heeft gehad van de recessie. In de afgelopen zes jaar noteerde de economie louter groeicijfers. Het land ontwikkelt zich razendsnel en er is werk aan de winkel: er wordt volop geïnvesteerd in bouwprojecten, infrastructuur (wegen en water), de energiesector en hervorming van de agrarische sector. De aanpak van milieuproblemen verdient bovendien alle aandacht om te kunnen voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Om al die ontwikkelingen te stimuleren investeert de Europese Unie tot 2020 meer dan 100 miljard euro in Polen.

26 juni 2013

Minister Ploumen opent hangout over Polen

Hans Biesheuvel en Lilianne Ploumen in de MKBuzz

Een verrassing in de hangout over ondernemen in Polen: minister Lilianne Ploumen was met MKB-Nederlandvoorzitter Hans Biesheuvel in de MKBuzz om de hangout over ondernemen in Polen. Verder in de hangout - Anneke Adema, hoofd van de economische afdeling van de Nederlandse ambassade in Warschau en Huub Droogh, landschapsarchitect van kantoor Rothuizen van Doorn 't Hooft in Poznan, waar hij een project doet om Bydgoszcz beter tegen de rivier Brda te beschermen.

10 april 2013

Links uit het whitepaper 'Onderneem Polen'

In het whitepaper 'Onderneem Polen' staan een aantal functionele links en bronnen. Hieronder zijn deze links en bronnen voor je op een rij gezet.

21 januari 2013

De Poolse economie

De weg naar Pools Succes

Deze animatie vertelt over de Poolse economie en over de manier waarop het land zich heeft ontwikkeld tot een stabiel lid van de Europese Unie.

21 januari 2013

Samenvatting webinar 'Ondernemen in Polen'

Over de economie, zakencultuur, handelspartners, btw, Speciale Economische Zones en logistiek

Welke mogelijkheden biedt de Poolse markt jou? Laat je informeren over internationale handel in Polen. Ze staan stil bij de volgende thema's: cijfers en trends, de economie de zakencultuur, het vinden van handelspartners, btw, betalen, de Speciale Economische Zones en logistiek.

21 januari 2013

Ondernemen in Polen: denk na over je exportstrategie

‘Barenbrug moest bouwen aan naamsbekendheid en kwaliteitsbewustzijn’

Familiebedrijf Barenbrug BV is al meer dan honderd jaar actief en wereldwijd de op één na grootste speler als het gaat om productie, innovatie, marketing en verkoop van graszaden. Barenbrug heeft 25 dochterbedrijven, waaronder één in het Poolse Poznan. Dit jaar waren ze verantwoordelijk voor de grasmat in de voetbalstadions tijdens het EK Voetbal.

13 november 2012

Hoe voorkom ik taalbarrières?

Taalproblemen zorgen voor onveilgheid in je bedrijf

5 tot 10 procent van de ongevallen wordt veroorzaakt door miscommunicatie. Heb je medewerkers uit EU-landen als Polen en Roemenië? Stel een apart veiligheidsbeleid op voor deze personeelsleden.

03 augustus 2012

Getoond 41 tot en met 50 van 53 totaal, er zijn meerdere pagina's