Freelance & ZZP desk

Praktische informatie voor freelancers en zzp'ers

Voor jezelf starten als zzp'er of freelancer brengt de nodige uitdagingen met zich mee. We helpen je verder met relevante artikelen binnen de Freelance & ZZP desk.

Dit is de ZZP Servicedesk

Platform voor zelfstandigen gelanceerd

Vrij, maar niet alleen. Dat is het gevoel dat ZZP Servicedesk zelfstandig ondernemers in Nederland wil geven. De ZZP Servicedesk is woensdag gelanceerd op de Week van de Ondernemer. Esther Raats-Coster van Platform Zelfstandige Ondernemers en Michaël van Straalen van MKB Nederland hebben het startsein gegeven.

10 april 2014

Your Next Step campagne is van start

Volg de 'real life soap' rond zzp'ers Paul, Nina en Arineke

De Your Next Step campagne is officieel van start gegaan. Doel is dat deelnemers Paul, Arineke en Nina hun eenmansbedrijven in drie maanden naar een hoger niveau gaan tillen. Donderdag hoorden de drie zzp’ers op het hoofdkantoor van Microsoft hoe ze dat kunnen doen.

04 april 2014

Nina, Paul en Arineke nemen de volgende stap

Kandidaten Your Next Step campagne bekend

De kandidaten van de Your Next Step campagne zijn bekend. De drie zzp’ers die hun volgende stap gaan maken zijn Nina Zwagerman, Paul van Aarle en Arineke Elsenaar. Zij zijn gekozen uit de vele inzendingen en gaan drie maanden proberen hun eenmansbedrijf naar een hoger niveau te tillen.

31 maart 2014

Drie zzp'ers gaan de volgende stap zetten

Inschrijving Your Next Step gesloten

Op 1 april start onze campagne “Your Next Step” waarin we drie zzp’ers gaan helpen efficiënter, slimmer en professioneler te werken. De kandidaten krijgen drie maanden lang een device met Office365 om hun eenmanszaak naar een hoger niveau te tillen.

28 maart 2014

Autoleasing voor mkb en zzp

De voordelen en mogelijkheden van auto's leasen

Vind jij een auto leasen te duur? Dankzij verschillende lease constructies speciaal voor mkb en zzp kan dat meevallen. Het loont de moeite om de werkelijke kosten van je eigen auto uit te zoeken. Leg daarnaast eens de voordelen van verschillende leasevormen voor mkb en zzp. Het kan je geld besparen!

13 maart 2014

Meer omzet voor zzp'ers

Freelancers uit Randstad boeken omzetstijging van 6 procent

De omzet van zzp'ers uit de Randstad is in 2013 toegenomen. Een winst van 6 procent hebben de freelancers uit dit economische hart van Nederland geboekt. Van de vier grote steden was in Utrecht sprake van de sterkste toename. Daar verdienden freelancers 17 procent meer dan in 2012.

14 februari 2014

Weekly hangout: de macht van de zzp'er

Geheim achter het succes van zzp'ers

13 procent meer starters in 2013, kopte de kvk afgelopen week. Waarvan 94 procent zzp'ers. Goed nieuws? Of moeten we daar kanttekeningen bij plaatsen? Dat is het onderwerp van de weekly hangout, met ontwerpster Dorrith de Roode en met Jeroen Sakkers van VictorMundi.

21 januari 2014

Wat verandert er voor zzp’ers door het pensioenplan?

Recht op pensioensparen en aow-uitkering

Zelfstandigen zonder personeel krijgen vanaf nu de mogelijkheid deel te nemen aan een pensioenfonds. Zij kunnen, net als werkenden, belastingvrij maximaal 1,875 procent van hun inkomen inleggen in een pensioenfonds. Dat is een van de afspraken uit het pensioenakkoord.

20 december 2013

KIZO, een nieuw kennisinstituut voor zzp’ers

Meer duidelijkheid over de bijna 800.000 zelfstandigen

In Nederland kunnen 794.000 mensen zich zzp’er noemen: zelfstandige zonder personeel. Toch is er nog vrij weinig bekend over deze groep en de vragen die zij hebben. Hiervoor is KIZO opgericht, het Kennis Instituut Zelfstandig Ondernemerschap.

17 december 2013

Heeft Sociaal Kapitaal de toekomst?

Column | Delen maakt wél een kans

Steeds meer organisaties proberen ons te laten delen. Ze laten ons auto’s delen via Greenwheels, tijdschriften delen via de Leesmap of fietsen delen via het Witte Fietsenplan. Succesvol? Niet echt. Ik denk dat daar verandering in kan komen, mits we het delen transparant maken.

28 oktober 2013

Getoond 31 tot en met 40 van 49 totaal, er zijn meerdere pagina's